Gündem

İyi Partili Özdağ: Suriyeli sığınmacılar konusunda Türk milletine büyük bir yalan söyleniyor

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Özdağ, “KHK faciadır” diyen Bülent Arınç'ın görevden alınması gerektiğini ifade etti

06 Kasım 2019 11:58

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Uyum Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı belgesini eleştirdi. "Göçmen diye bir kavram yoktur. Bunlar Türkiye’de geçici sığınmacı statüsündeler. Eğer bu statüdekilere yeni bir kavram üretip göçmen diyorsanız, aslında Suriyelilerin Türkiye’de kalacağını açıklıyorsunuz demektir" diyen Özdağ, "Bu Türk milletine Suriyeli sığınmacılar konusunda ne kadar büyük bir yalan söylendiğinin açık devlet belgesidir" dedi.

Özdağ, Suriyeli sığınmacılara ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün stratejik palanlamasına ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

"Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Uyum Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı belgesi stratejik amaç 'göçmenlere ilişkin toplumsal algının yönetilmesi.' Hedefler, 'göçmenlere yönelik toplumsal kabul düzeyinin güçlendirilmesi, göçmenlere yönelik olarak toplumsal kabulü artırmak için gerekli tedbirlerin alınması.’ Değerli basın mensupları, göçmen diye bir kavram yoktur. Bunlar Türkiye’de geçici sığınmacı statüsündeler. Eğer bu statüdekilere yeni bir kavram üretip göçmen diyorsanız, aslında Suriyelilerin Türkiye’de kalacağını açıklıyorsunuz demektir. Yapmış olduğunuz bütün planlamalar Suriyelilerin Türkiye’de kalması üzerine yapılmış planlamalar demektir.

Amaç Suriyelilerin geri dönmesi değil, Suriyelilerin Türkiye’de kalması için hangi devlet kuruluşunun hangi görevi yerine getirmesiyle ilgili görev dağılımı. Bu Türk milletine Suriyeli sığınmacılar konusunda ne kadar büyük bir yalan söylendiğinin açık devlet belgesidir. Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık vererek Türkiye’de tutacakları anlaşılıyor.

Biz İyi Parti olarak Türk milletine söz veriyoruz, iktidara geldiğimiz andan itibaren Suriyeli sığınmacıların vatanlarına dönüş süreci başlayacak. Bu gönüllü bir dönüş olmayacak. Gönüllü dönenler döner, gönülsüzler de gönülsüz dönerler. Burada uygulayacağımız yasa ve yönetmelik AK Parti döneminde çıkmış olan yasadır. AK Parti kendi çıkardığı yasağı açıkça ihlal ederek Suriyelilere vatandaşlık verme ve göçmen statüsüne dönüştürme çalışmaları yürütülürken çıkarmış olduğu yasa ve yönetmelikte açıkça savaş bitince sığınmacıların yurtlarına geri döneceğini kaydediyor. Gönüllü değil, zorunlu. Bunu İyi Parti hayata geçirecektir."

"Bülent Arınç istifa etmemeli, görevden alınmalı"

Bülent Arınç’ın “KHK faciadır” sözlerine daha önce de sosyal medya hesabından tepki gösteren İyi Partili Özdağ, "Bülent Arınç istifa etmemeli, görevden alınmalı ve atılmalı. AK Parti'den de çıkarılmalı. Hem FETÖ ile mücadele ettiğimizi söyleyeceksiniz hem de FETÖ güzellemesi yapan Arınç'ı içinizde tutacaksınız. Buna birçok samimi Ak Partili siyasetçinin isyan ettiğini biliyorum. Çünkü ben bunu sosyal medyada dile getirince beni arayarak teşekkür ettiler" diye konuştu.