Gündem

İyi Partili Durmuş Yılmaz'dan Bakan Selçuk'a: Dağıttığınız kitapçıkta 63 tane fotoğrafınızı saydım ama EYT yok

Bakan Selçuk, "Her türlü kombinasyonu denedik; hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil" demişti

20 Kasım 2019 09:24

İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un konuşmasında emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) hiç değinmemesini eleştirdi. Yılmaz, “Dağıttığınız kitapçıkta 63 tane fotoğrafınızı saydım. Ama EYT yok" dedi.

Bakan Selçuk, 2020 Merkezi Yönetim bütçe ve 2018 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine katılan milletvekillerinin sorularını cevapladı. Dün gerçekleştirilen Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakan Selçuk'un emeklilikte yaşa takılanlar için kullandığı, "10 küsür analiz var. Her türlü kombinasyonu denedik. Maliyeti sürdürülebilir değil. 1998 öncesi işe girenlerin ortalama yaşı 48. 65 yaşını bekleyecek değiller kademeli olarak emekli olacaklar. 2008 reformu tam kendi seviyesine ulaştığında gerçekleşecek olan yaş 64" sözleri damga vurdu.

"Bu rakamların verilmesi lazım"

EYT’lilerle ilgili 700 milyar liralık bir maliyetten bahsedildiğini belirten İyi Partili Yılmaz, "O zaman zaten biz denizi bitirmişiz. Bunun çözümünü aramamız lazım. Şu anda bir kör döğüşü yapıyoruz" dedi. Yılmaz sözlerinin devamında, "Kaç kişi, yıllara sari olarak kim nasıl etkilenecek bunları bilmek lazım. Bu rakamların verilmesi gerekir” diye konuştu.