Gündem

İyi Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı'ndan "Taş Devri" temalı akaryakıt zammı eylemi

21 Haziran 2022 16:36

İyi Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı, Bursa'da akaryakıt zamlarını Taş Devri temalı arabalarıyla protesto etti.

Çizgi film karakteri Fred Çakmaktaş’ın ayaklarıyla kullandığı aracın maketiyle trafikte temsili yürüyüş gerçekleştiren İyi Partililer, Türkiye’nin 2023 yılında Taş Devri’ne döneceğini söyledi.

"Hiç kimse bunu dünyanın, gidişatına bağlamasın”

Akaryakıt zamlarını protesto eden İyi Partililer, ellerinde “dikkat soygun var”, “tekerler dönmüyor tabana kuvvet”, “halkın cebinden ellerinizi çekin” yazılı dövizler taşıdı. Protestonun ardından yapılan basın açıklamasını İyi Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü gerçekleştirdi. Öncü, AKP tarafından zaman zaman dile getirilen “Almanya bizi kıskanıyor” sözlerine atıfla asgari ücret karşılaştırması yaptı: “Almanya’daki asgari ücretli bir aylık maaşı ile 800 litre mazot alabiliyorken, Türkiye’deki asgari ücretle 140 litre mazot alınabiliyor. Bir yıl önce mazot 7 liraydı, bugün 30 lirayı aşmış, dört nala gidiyor. Hiç kimse bunu dünyanın, gidişatına bağlamasın” dedi.

"Biz benzin fiyatlarında düşüş beklerken son bir yılda mazot fiyatı dört kat arttı"

Öncü, akaryakıta son bir yılda 46 kez zam yapıldığını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Yaşanan bu zamlar Türkiye tarihinde bir ilk. ‘Yaparsa AK Parti yapar’ cümlesinin tam anlamı ile vücut bulduğu bir süreci beraber yaşıyoruz. Asıl ilginç olan, son yirmi yıldır Türkiye de, Akdeniz’de veya Karadeniz’de üç yılda bir doğal gaz veya petrol bulunuyor. Bu rezervler karşısında, Biz benzin fiyatlarında düşüş beklerken son bir yılda mazot fiyatı dört kat arttı. Korkum İnşallah birde Egede Petrol bulunmaz, bulunursa yandık, arkadaşlar.”

Öncü, iktidara sandığı kurun çağrısında bulunarak, “İşin özeti, iktidarın 2023 yılı hedefinde hep beraber tabana kuvvet Taş Devri’ne dönecek gibiyiz. Bu iktidarın 2053 yılı hedefini hayal bile etmek istemiyorum” diye konuştu.