Gündem

İyi Parti Grup Başkanvekili'nden CHP'li başkanlara: Kimisi eyalet başkanı, kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor

18 Kasım 2019 14:26

İyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, seçimlerde ittifak kapsamında destekledikleri CHP'li belediye başkanlarına ilişkin eleştirel açıklamalarda bulundu. "Onlar bizim belediye başkanlarımız gibi kendilerini ilgilendiren konularda konuşsunlar. Kimisi eyalet başkanı gibi konuşuyor, kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor" diyen Dervişoğlu, "Bunlar söylemlerine çeki düzen versinler, kendilerini uyarıyorum; demokrasi açısından önemli bir kilit taşı olma özelliği taşıyan Kıbrıs la ilgili laf dile düştüğü gibi sarf edilmez. Biz belediye başkalarımızdan hizmet bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu'nun konuşmasının devamında dile getirdiği, "Bunlar söylemlerine çeki düzen versinler, kendilerini uyarıyorum; demokrasi açısından önemli bir kilit taşı olma özelliği taşıyan Kıbrıs la ilgili laf dile düştüğü gibi sarf edilmez" sözleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i akıllara getirdi.

Soyer, "Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım. Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil. Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor" sözlerini kaydetmişti.

İyi Partililer İzmir'deki programda konuştu

İyi Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, İyi Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir’de bir programa katıldı. Programda konuşma yapan Aytun Çıray, AKP'nin yanlış politika izlediğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yanlış dış siyaseti Türkiye'nin milli siyaseti değildir. Türkiye'nin milli dış siyaseti muhalefetle birlikte geçmişte olduğu gibi 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine sadık kalarak birlikte oluşturulan siyasettir."

"Kimisi eyalet başkanı, kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor"

İyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, seçimlerde destekledikleri CHP'li belediyelere tepki gösterdi:

“Seçilmiş belediye başkanlarını kutluyor, ama buradan bir uyarıda bulunmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Onlar bizim belediye başkanlarımız gibi kendilerini ilgilendiren konularda konuşsunlar. Kimisi eyalet başkanı gibi konuşuyor, kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor. Bu konuştukları da zaten iktidar partisi tarafından radarla takip ediliyor, ifadeleri millet ittifakın ruhuna zarar veriyor. Bunlar söylemlerine çeki düzen versinler, kendilerini uyarıyorum; demokrasi açısından önemli bir kilit taşı olma özelliği taşıyan Kıbrıs la ilgili laf dile düştüğü gibi sarf edilmez. Biz belediye başkalarımızdan hizmet bekliyoruz.

Biz, belediye başkanlarımızdan hizmet ve istihdam istiyoruz. 24 saat yaşanabilir şehir istiyoruz. Tarımın canlandırılması için hamleler istiyoruz. Biz büyükşehir belediye başkanımızdan körfezi, fuarı geri istiyoruz. İzmir’i sağlık tarım ve eğitim kenti olarak görmek istiyoruz. Kendi görev alanında bir takım sorumlulukları yerine getirmesini istiyor, İyi Parti olarak da üzerimize düşeni yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Ama yanlış laf, icraat ve uygulamalar söz konusu olursa başka partilere olan opsiyonumuzu onlara tanımayız, dillerine düşükleri gibi konuşurlarsa, dilime düştüğü gibi konuşurum.”