Spor

Fenerbahçe'de Jesus'tan yeni oyun planı

28 Haziran 2022 15:46

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe'de Jorge Jesus, aklındaki oyunu futbolcularına anlatıyor. Portekizli teknik adamın anahtar taktiği; kaleciye kadar baskı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus gelecek sezon öncesi oynanan hazırlık maçlarında futbolcularından taleplerde bulunmaya devam ediyor. Sarı-lacivertlilerde Portekizli'nin gelecek sezon oynatmak istediği yeni sistemin detayları belli oldu.

Jorge Jesus'un oyun planı

Fenerbahçe’de en önemli değişimlerden biri ofansif anlamda yaşanıyor. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, teknik Direktör Jorge Jesus geçen sezondan farklı olarak önde baskı yapılmasını istiyor. Bu baskının kaleciye kadar uygulanması büyük önem taşıyor. Bu sayede oyunu geriden kurmak isteyen rakiplerden topun kapılması ya da topun rahat oyuna sokulmaması amaçlanıyor.

Bununla beraber bir diğer önemli konu da pozisyon alma. Baskıdan rakip çıkarsa kimin nerede duracağı çok önemli. Oyuncuların pozisyonlarına bağlı kalması ve taktik disipline uyulması üzerinde duruluyor. Antrenmanı sık sık durduran Portekizli hoca bunları ezberletmeye çalışıyor.

Forvet transferi olacak mı?

Habere göre, sarı-lacivertliler golcü transferinde aceleci davranmayacak. Takımda Serdar, Berisha, Samatta ve Valencia gibi golcüler bulunuyor. Bu nedenle alınacak ismin mevcut isimlerden üst seviye olması gerekiyor.

Öncelikle 6 numara transferi yapılacak. Çünkü bu bölgede Jesus’un istediği tipte bir oyuncu kadroda yok. Takımın savunmadan daha hızlı çıkması amaçlanırken hücum ve savunma hattının bağlantısı da yeni transferle sağlanacak. Ardından golcüye bakılacak.

Tisserand'a İtalya Serie A'dan talip

İtalyan basını, Udinese’nin Tisserand’ı kadrosuna katmak istediğini yazdı. Haberde 29 yaşındaki stoper için 5 milyon euroya kadar çıkılabileceği belirtildi.

Demokratik Kongolu oyuncu 2020 yılında Almanya’nın Wolfsburg takımından transfer edilmişti. Tisserand şu ana kadar sarı-lacivertli formayla 19 maça çıktı.