Kültür-Sanat

İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu'na girecek 2 oyuncu seçimle belirlenecek

Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Ekim'de 2'si yeni 26 oyunun sahneleneceği açıkladı

19 Eylül 2019 16:18

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, 106. yılında yeni repertuvarını ve yeni sezon çalışmalarını, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen bir törenle paylaştı. Toplantıda, yönetim kurulunda yer almak üzere 2 oyuncu temsilcinin seçimle belirleneceği açıklandı. 

Basın toplantısı, İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Şehir Tiyatroları Müdürü Necip Sedat Çakır ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur'un yanı sıra, çok sayıda Şehir Tiyatroları sanatçısının katılımıyla gerçekleştirildi. 

"Sanat özgürlükle yeşerir, müdahale ile olmaz" 

İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Dârülbedâyi olarak çalışma hayatına başlayan İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda bulunmaktan heyecan duyduğunu belirterek, Ekrem İmamoğlu'nun "Kültür ve sanat herkes için her yerde olacak, tüm İstanbullular tiyatro ile buluşacak" sözlerini hatırlattı. 

Oyunları yeni bir anlayış ve yeni bir vizyonla sahneleyeceklerini vurgulanan Muratlı, Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu ile ilgili bir haberi de şu sözlerle ifade etti: “Yönetim kuruluna seçilecek 2 oyuncu temsilcimiz var. Bu oyuncuların, oyuncularımızın seçimiyle gelmesini istiyoruz. Yönetim tarafından tepeden inme atanma ile değil, oyuncuların seçimiyle gelmesini arzu ediyoruz. Çünkü sanat özgürlükle yeşerir, müdahaleyle olmaz. Sizlerin seçeceği, temsil edeceği kişiler değerlidir ve yönetim kurulunda söz hakkı olacaktır.”

Sezon programı açıklandı 

İBB Şehir Tiyatroları’nın Ekim ayında 2’si yeni, 26 oyunla seyirci karşısına çıkmaya hazır olduğunu belirten Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, oyunlar hakkında da bilgi verdi.

Uygur, bu sezon ekim ayında ilk defa sahnelecek olan oyunların Ay, Carmela! ve İki Efendinin Uşağı olduğunu belirtirken; bu sezon ilk defa sahnelenecek diğer oyunların Biraz Gelir Misin?, Mine, Gece Kulübü, Yaygara 70, Deli İbrahim, Tatar Ramazan, Bir Ziyaret, Ramses II, Çin Sabahta ve çocuk oyunları olan Peri Kızı Müzikali, Rüya, Yaşayan Sayfalar olduğunu açıkladı. 

Detaylara ulaşmak için TIKLAYIN