Gündem

İstanbul Rize Masası: Fındıklı halkının iradesi gasp edilemez!

19 Haziran 2020 19:28

CHP'li Fındıklı Belediyesi’nin çalışmalarına yönelik soruşturma açılacağı ve belediyeye kayyım atanacağı yönündeki söylentiler üzerine İstanbul Rize Masası yaptığı basın açıklamasında "Fındıklı halkının iradesi gasp edilemez" dedi. 

İstanbul Rize Masası, CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı. İstanbul Rize Masası adına konuşan Başkan Necati Ekşi, “Fındıklı halkının iradesinin yanındayız, Fındıklı halkının iradesi gasp edilemez!” ifadelerini kullandı ve şöyle konuştu: 

''Yerel seçimlerin üstünden bir yıl geçmesine rağmen sonuçlarını hâlâ hazmedememiş olanlar; AKP'den alınan ya da ona teslim edilmeyen yerel belediyelerin halkla birlikte yürüttüğü çalışmaları yalanlarla ve iftiralarla karalamaya çalışmaktadır. Son dönemdeki karalama kampanyalarını, iktidar eliyle üretilen “kayyım” söylentileri izlemektedir. Seçilmiş belediye başkanları ile yönetimlerine ve halkın iradesine karşı “kayyım” söylentilerinin aleni bir şekilde konuşulması, iktidarı elinde bulunduranlar tarafından bu söylemin rahatlıkla ifade edilmesi; ülkemizdeki mevcut anti-demokratik yönetim biçiminin çarpıcı gerçekliğinden kaynaklanmaktadır.

“Daha önce Türkiye'deki birçok belediyenin seçilmiş insanlarına yönelik hukuksuzca kayyım atamaları gerçekleştirilmiş, son olarak ise aynı ihtimal Rize'nin Fındıklı Belediyesi için konuşulmaya başlanmıştır. Fındıklı Belediyesi'nde iktidarı rahatsız eden ise toplumcu belediyecilik örneğidir. Millet Parkı ve Millet Kıraathanesi'nin isimlerinin 100. Yıl Atatürk Parkı ve Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi olarak değiştirilmesi, bölgede konuşulan dillere yönelik atölyeler açılmış olması, Kent Konseyi adı altında çalışmalarını halkla birlikte sürdüren meclislerimiz iktidarı rahatsız eden örneklerden bazılarıdır.''

 ''Fındıklı Belediye'sine algı operasyonu yapılmakta''

"Çamur at, izi kalsın" mantığıyla Belediye'ye yönelik algı operasyonu yapılmakta, Fındıklı halkının 'birlikte üretip, birlikte yönetme' pratiği altüst edilmeye çalışılmaktadır. Kısıtlı imkânlara ve tüm engellemelere rağmen Fındıklı Belediyesi yönetimi, göreve geldiği günden bugüne, söz ve yetki karar hakkını Fındıklı halkına vermiş; bir başka belediyeciliğin mümkün olduğunu tüm ülkeye ispatlamıştır.

Anti-demokratik yönetimler halkın yönetimde söz sahibi olmasına asırlar boyunca bir tehdit olarak bakmışlardır. Bugün, Fındıklı Belediyesi örneği de Türkiye'nin anti-demokratik yönetimi için bir tehdittir. Buna karşın, eşitlik, özgürlük ve aydınlık yarınlar için ise bir umuttur.

31 Mart ve 23 Haziran İstanbul seçimleri için yan yana gelen, aynı zamanda Rize ile de dayanışma içerisinde olan İstanbul Rize Masası olarak, Fındıklı Belediyesi ve halkının daima yanındayız. Dayanışmayla yaşamaya devam edecek, MECİ'yi büyüteceğiz.”

Not:

Meci kelimesi imece yani dayanışma anlamında kullanılıyor