Gündem

İstanbul Kadıköy'de kurban kesmek isteyenlerle zabıta arasında gerginlik çıktı, polis müdahale etti

11 Ağustos 2019 11:43

Kadıköy'de kurulan kurban pazarı alanının yanında bulunan arazide kurban kesimi yapmak isteyen vatandaşlarla zabıta arasında gerginlik çıktı. Pazar yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Göztepe Gözcübaba Kurban Pazarı’nın yanındaki boş alanda bazı kurban sahipleri kesim yaptırmak istedi. Kadıköy Belediyesi Zabıta ekipleri, açık alanda kesim yapmanın yasak olduğunu, yasağa uymayanlara cezai işlem uygulanacağını belirterek, izin vermedi.

TIKLAYIN - Sahibinden kaçan boğa gazetecileri de kovaladı: 2 yaralı

Vatandaşlar ile zabıtalar arasında gerginlik yaşandı. Kurban pazarına çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kurbanını açık alanda kesen bir kişiye cezai işlem uygulandı. Zabıta memurlarına mukavemet gösteren bir kişi ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Yaşanan tartışmanın ardından kesim yapılmak istenen alan boşaltıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün bayram namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kurban kesecek vatandaşları uyarmış, "Lütfen herkes, kurbanlarını kurban kesim alanlarında kestirmeye gayret etsin. Bu başka türlü alanlar suç işlemek anlamına geliyor. Bu anlamda işlem yapan zabıta ve diğer yetkililere hiç kimsenin laf edecek bir durumu yok" sözlerini kaydetmişti.

TIKLAYIN - İmamoğlu: Lütfen herkes kurbanlarını kesim alanlarında kessin