Gündem

İstanbul Havalimanı taksicilerine 'turizm' eğitimi: Başarılı olanlara 'Turist Dostu Taksici' logosu verilecek

23 Eylül 2019 15:46

İstanbul Havalimanı'nda 1550 taksicinin katılacağı, akademisyen, yazar, sanatçı ve alanında uzman 45 kişinin eğitim vereceği ve 4 Ekim'e kadar sürecek olan 'İstanbul Havalimanı Taksicileri Turizm Eğitim Programı' başladı. Eğitimi başarıyla tamamlayanlara 'Turist Dostu Taksici' logosu verilecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Havalimanı'na gelen turistlerin ilk olarak polis, gümrük görevlileri ve daha sonra taksicileri gördüğünü belirterek, taksicilerin turistleri güler yüzle ve güzel ifadelerle karşılamaları gerektiğini söyledi. "2023'te 70 milyon yabancı turist ve 70 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz" diyen Yerlikaya, 18 Ekim'de İstanbul Valiliği koordinasyonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, üniversiteler ve meslek odaları ve diğer paydaşların katılımıyla taksicilikle ilgili çalıştay düzenleneceğini belirtti.

İstanbul'da 29 yıldan bu yana 17 bin 395 taksi olduğunu ama 29 yılda turist sayısının arttığını anlatan Yerlikaya, "Bunu kaldıramıyoruz. Şoför kardeşimiz için bu bir kariyer meslek olması lazım. Öyle bir meslek olacak ki kolay elde edilmeyecek, geliri, sosyal güvenliği, sigortası adam gibi olacak. Ben, bunu istiyorum ve beraber çalışacağız" dedi.

Üç aydır eğitim programını hazırladıklarını kaydeden Yılmaz, dile getirerek, "Türkiye'nin en iyi hocalarının aralarında bulunduğu 45 kişilik bir eğitimi kadrosu burada görev alıyor. Sırf sizin için eğitim faydalı olsun diye Devlet Tiyatroları'ndan rica ettik ve özel senaryo hazırladık. 15 kişilik bir ekip size uygulamalı tiyatro yapacak taksi ve turist ilişkisi üzerine. İl Emniyet müdürlüğümüz en iyi personeli gönderiyor. İl sağlık personelimiz 6 kişilik bir ekibiyle burada olacak. Burada aldığınız eğitim sadece taksici olarak müşterilerinizle ilişkilerinizle değil emin olun hayatınız boyunca sizinle olacak" diye konuştu.