Gündem

İstanbul'daki toplanma alanları: Erdoğan on binlerce var dedi, uzmanlar 77

26 Eylül 2019 16:32

T24

İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İstanbul'da AFAD'ın bırakın yüzleceyi, binlerceyi, şu anda on binlerce ilan edilmiş toplanma alanları vardır" açıklamasında bulunurken, uzmanlar bu sayının daha az olduğunu belirtti.

T24'e konuşan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, İstanbul'da 77 tane deprem toplanma alanı olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi. İstanbul'da 16 milyon kişinin yaşadığına dikkati çeken Suna, on binlerce deprem toplanma alanının bile bu yüksek nüfusa hizmet etmekte zorlanacağını ifade etti. 1999'daki Gölcük depreminde İstanbul'da 496 tane deprem toplanma alanı bulunduğunu ve o zaman da bu sayının yetersiz kaldığını hatırlatan Suna, bu sayının arttırılması yerine üzerine yapılar yapılarak azaltıldığını aktardı. 

Suna'nın verdiği bilgiye göre bir alanın deprem toplanma alanı olarak işlev gösterebilmesi için üzerine konteynır kurulabilecek olması elektrik ve su tesisatı olması, altyapısı bulunması, ayrıca kanalizasyonu olması gerekiyor. 

Ağustos ayında +90'dan Can Ertuna'ya konuşan Şehir Plancıları Odası YK üyesi Tayfun Kahraman da benzer bilgiler vererek 470 afet toplanma alanından geriye yalnızca 77 tane kaldığını ve bu alanlardan bir çoğuna otopark, rezidans gibi yapılar yapıldığını ifade etmişti.

TIKLAYIN - İstanbul'da korkutan deprem: Büyüklüğü AFAD'a göre 5,8; Kandilli'ye göre 5,7

TIKLAYIN - Silivri açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem

TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan deprem açıklaması: Bugün ciddi bir ikaz aldık!

TIKLAYIN - Korkutan depremin ardından İstanbul'da okullar tatil edildi

TIKLAYIN - İstanbul’daki depremin ardından sosyal medyada GSM operatörlerine tepki

TIKLAYIN - Erdoğan'dan İstanbul'daki depreme ilişkin ilk açıklama