Gündem

İstanbul'daki havalimanlarında bayram yoğunğulu

31 Mayıs 2019 17:19

İstanbul Havalimanı Dış ve İç Hatlar terminallerinde Ramazan Bayramı tatilinde seyahat etmek isteyen yolcular nedeniyle yoğunluk oluştu.

Bayram tatili için yurt içi ve yurt dışı tatil noktalarında geçirecek yolcuların terminallerdeki yoğunluğu öğleden sonra artmaya başladı. Terminallerin girişlerindeki güvenlik noktalarında ve kontuvarlarda zaman zaman sıra oluştu. Yolcular, bilet işlemlerinin ardından uçaklarının bulunduğu körüklere doğru hareket etti. Bilgilendirme panolarında uçuş saatini öğrenen yolculardan bazıları ise restoranların, bankların bulunduğu alanda dinlendi.
Ailesiyle Almanya'nın Düsseldorf kentine seyahat eden yolculardan Mehmet Ataş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir haftalık bir tatil planı yaptıklarını söyledi. Bayram tatilinin son gününde Türkiye'ye döneceklerini ifade eden Ataş, "Almanya'da çok sayıda akrabamız var. Almanya'ya gidip geliyoruz. Zaten tatilimizi bir ay önceden planlamıştık. Bilet fiyatları da gayet normaldi. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık" dedi.
  • Ataş, İstanbul Havalimanı'nın muhteşem olduğunu, giriş ve çıkış noktalarında zorluk çekmediklerini belirterek, çalışanların kendilerine yardımcı olduğunu söyledi. Türkiye'de bayram tatilinde çok fazla trafik kazası yaşandığına değinen Ataş, "Dileriz ki bütün sürücüler daha dikkatli olurlar. Aileleriyle birlikte tatillerini güzel bir şekilde yapıp, mutlu bir şekilde evlerine dönmek onlara nasip olur" değerlendirmesini yaptı.
  • Yolculardan Can Duva da basın mensuplarına, bayram tatilinde arkadaşını görmeye Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a gideceğini söyledi. Duva, bayramın ardından yoğun iş temposunun kendisini beklediğini dile getirerek, "Tatilimi bir ay öncesinden planlamıştım. Biletimi de çok rahat buldum ve aldım. Sıkıntı yaşamadım" ifadelerini kullandı.
    Eşi ve çocuklarını Samsun'a uğurlamak için havalimanına gelen Adem Genez de İstanbul'da işleri olduğu için tatil yapamayacağını belirtti. Genez, uzun bayram tatilinin kendisini etkilemediğini kaydederek, "Bileti daha önce aldığımız için bazı şeyler kolay oldu. Zannedersem kalan yolcuların bilet almaları artık çok kolay olmayacaktır" şeklinde konuştu.
  • Bazı yabancı yolcular, terminaldeki dev İstanbul yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.