Yaşam

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'i aştı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa Yakası yönünde trafik artıyor

10 Aralık 2021 19:14

İstanbul'da hafif yağmur yağışının etkisiyle akşam saatlerinde trafik yoğunluğu arttı.

Kentte D-100 kara yolu ve TEM otoyolunun bazı noktalarında trafik yavaş seyrederken, işten evlerine giden vatandaşlar, toplu taşıma araçları ve duraklarda yoğunluk oluşturuyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa Yakası yönünde trafik artıyor.

Avrupa Yakası'nda, Avcılar'da başlayan trafik yoğunluğu yan yollar dahil Haramidere Caddesi'ne kadar gözlenirken, D-100 kara yolu Ankara istikametinde ise Ambarlı-Gümüşpala mevkileri arasında yoğunluk yaşanıyor. Sahil yolunu kullanmak isteyen vatandaşlar da yoğunluk oluşturuyor.

Hadımköy ve Haramidere'den TEM'e bağlanan yollarda trafik zaman zaman aksıyor.

Edirnekapı'dan Şirinevler'e kadar, Küçükçekmece Florya mevki Edirne istikameti ile Cevizlibağ'dan Haliç Köprüsü girişine kadar trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Avrupa Yakası 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Haliç Köprüsü'ne kadar D-100 kara yolunda çift yönlü trafik devam ederken, Mecidiyeköy bağlantı yollarında trafik durma noktasına geldi.

Anadolu Yakası'nda ise D-100 kara yolu ve TEM otoyolu ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Avrupa Yakası'na geçişlerde yoğunluk yaşanıyor.

Yağışla birlikte özellikle D-100 kara yolu Kartal-Maltepe ile Bostancı-Göztepe kavşakları arasında ve TEM otoyolu Samandıra kavşağı ile Çamlıca gişeler arasında trafik durma noktasına geldi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CepTrafik verilerine göre kentteki trafik yoğunluğu saat 19.00 itibarıyla yüzde 80 olarak ölçüldü.