Kültür-Sanat

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yeni havalimanına 'büyük göçün' hikâyesi belgeselleştirildi

Belgeselde beklenenden 16 saat önce tamamlanan operasyonun hikâyesi izleyiciye sunuluyor

25 Aralık 2019 17:17

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 2 gün içerisinde gerçekleştirilen taşınma operasyonunun perde arkası, "Büyük Göç'ün Arkas'ındaki Güç" adıyla belgeselleştirildi. 26 Aralık Perşembe günü ilk defa beIN İZ kanalında gösterime sunulacak olan belgesel, 27 Aralık Cuma günü de taşıma operasyonu gerçekleştiren Arkas Lojistik'in Youtube kanalında izleyiciyle buluşacak. 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın 33 futbol sahası büyüklüğündeki alanını kaplayan ve 10 bin parçadan fazla yükün 40 kilometre uzaklıkta yer alan yeni havalimanına taşınmasını anlatan belgesel, aynı zamanda 1557 araç ve 1805 personelin kısa süre içerisindeki yoğun çalışmasını gözler önüne seriyor. 

"Büyük Göç'ün Arkas'ındaki Güç" belgeseli, 5 Nisan günü başlayan ve 45 saat sürmesi planlanan lojistik operasyonun beklenenden 16 saat önce tamamlanmasıyla taşıdığı önemin yanı sıra, hazırlık sürecinden planlamaya, simülasyonlardan uygulamaya taşınmanın detaylarını izleyiciye sunmayı hedefliyor. Operasyonda masa başında çalışan ve sahadaki çalışmalarda yer alan insanların yaşadıkları, düşünceleri ve anıları da belgeselde yer alıyor.