Gündem

İsmet Berkan: Bazı marjinal dinci gruplar, tarikatler, cemaatler için rüyalarında görseler olmayacak alanlar açıldı

"Tayyip Erdoğan’ın tarif ettiği Türkiye, içinde bizim yaşadığımız ülkeye hiç benzemiyor"

16 Ağustos 2022 08:12

Karar gazetesi yazarı İsmet Berkan, 2015'ten bu yana gerçekleştirilen Zeytinli Rock Festivali'nin Burhaniye kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirterek, "Zeytinli’deki festivalin yasaklanmasında İlim Yayma Cemiyeti adlı, eskiden beri bildiğimiz İslamcı dernek çok etkili oldu. Bu derneğe göre festival yüzünden “Burhaniye’de açık açık fuhuş yapılıyor”du. Bu minicik grubun hükümetin icraatı üzerinde bu denli etkili olabilmesi, o grup istedi diye Tayyip Erdoğan’ın kendisine hiçbir şey kazandırmayacak bir kültürel çatışmaya daha girmekten çekinmemesi, aslında hep bu “ideolojik çelik çekirdek”e dönüşle ilgili.

Aslına bakacak olursanız Tayyip Erdoğan’ın kimseye kendi İslamcılığını ispat etmesine gerek yok. İslamcı hassasiyetlerle hareket edenler 20 yıldır Erdoğan’ın İslamcılığından hiç şüphe etmiyorlar. Bugün değişen şey şu: O grupların tamamı, 15 Temmuzdan beri Erdoğan karşısında iyi kötü bir pazarlık şansına sahip olduğunu görüyor ve o pazarlığı başlatmak için de gerekirse kamuoyu önünde Erdoğan’ı tavize zorlamaktan çekinmiyor" diye yazdı.

İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının da böyle bir taviz olduğuna işaret eden Berkan, "Cumhurbaşkanı "Bugünün Türkiyesi 21 yıl öncesine göre daha demokratik, daha özgür" diyor ama bu dediği doğru değil. Belki bazı marjinal dinci gruplar, tarikatler, cemaatler için rüyalarında görseler olmayacak alanlar açıldı ama hepsi o kadar.

Türkiye’nin geri kalanı kendini boğuluyor gibi hissediyor; kaçabilenler ülkeden kaçıp gurbetlerde kendilerine hayat kurmaya çalışıyor. Tayyip Erdoğan’ın tarif ettiği Türkiye, içinde bizim yaşadığımız ülkeye hiç benzemiyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...