Gündem

İsmail Saymaz: Kaşıkçı Davası'nı Suudilere diyet veren AK Parti, yargılamanın hakimini de Prens Salman'a adak olarak sunuyor

Tesadüfe bakın ki, Prens Salman’ın ziyaretine üç gün kala Hakim Demir Kahramanmaraş'a sürüldü

21 Haziran 2022 11:14

Hâkimler Savcılar Kurulu, Adli ve İdari Yargı 2022 yılı Kararnamesi ile 5426 hakim, 33 başsavcı ve 351 yerel mahkeme üyesinin yerini değiştirdi. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davada dosyanın Suudi Arabistan'a gönderilmesine şerh düşen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir, Kahramanmaraş'a atandı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, konuya ilişkin kaleme aldığı bugünkü yazısında, Prens Selman’ın yarın Türkiye’ye geleceğini hatırlatarak, “Kaşıkçı Davası'nı Suudilere diyet veren AK Parti, yargılamanın hakimini de Prens Salman'a adak olarak sunuyor” diye yazdı.

Prens Salman’ın ziyaretine üç gün kala Hakim Demir Kahramanmaraş'a sürüldüğüne dikkati çeken Saymaz, şu görüşlerini aktardı:

“Demir'in Kahramanmaraş'a sürülmesi şaşırtıcı değil. Bilakis süreç tamamlanıyor. Çünkü yargı artık 'Beştepe Hukuk Bürosu' olarak işlev görüyor. Siyasi talimatlar doğrultusunda dava açılıyor. Düşman ilan edilen muhalifler ipe sapa gelmez terör, casusluk ya da darbe iddialarıyla tutuklanıyor. Kanıtlarla değil, kanaatlerle cezalar veriliyor. O kürsü Rahip Brunson ve Gazeteci Deniz Yücel davalarında olduğu üzere ABD ve Almanya ile köle pazarlığı ya da Mavi Marmara ve Cemal Kaşıkçı yargılamalarındaki gibi siyasi şantaj ve taviz için kullanılıyor.

Beştepe Hukuk Bürosu'nun baktığı tek bir 'dava' var: Bu zorba düzeni ayakta tutmak. Gerektiğinde, herkes susarken, kamuda başörtüsünü savunmuş muhafazakar bir hakimi talimatlara karşı geldiği için sürebiliyor. ‘Türkiye'nin ilk başörtülü başsavcısı atandı’ dediğinizi duyar gibiyim. Asıl mesele, hakim-savcının başındaki örtü değil ki. Yargının boynundaki kement, asıl mesele.”

TIKLAYIN - Kaşıkçı davasına şerh düşmesinin ardından Kahramanmaraş’a atanan hâkim: Mesleği bırakacağım

TIKLAYIN - Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Türkiye'ye geliyor

TIKLAYIN - 5 bin 426 hakim ve savcının görev yeri değişti: Gezi davasının muhalif hakimi Turhal’a atandı, ilk kez başörtülü bir kadın il başsavcısı oldu