Gündem

Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasında adı geçen Levent Göktaş'ın Türkiye'de olduğu düşünülüyor

10 Haziran 2022 13:38

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin soruşturmada, adı MİT Başkanlığı için anılan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın Türkiye’de olduğunun düşünüldüğünü yazdı.

Göktaş'ın da aralarında olduğu dokuz şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Beşi yakalanırken, Göktaş Bodrum'daki konutunda bulunamadı. Hablemitoğlu Ailesi'nin avukatı Ersan Barkın’ın, "Savcılık Türkiye'de olduğunu düşünüyor" dediğini aktaran Saymaz şunları kaydetti:

“Barkın'ın verdiği bilgiye göre soruşturma kapsamında Göktaş'ın, cinayeti gerçekleştirdiği iddia edilen Tarkan Mumcuoğlu ve Nuri Gökhan Bozkır ile bağlantılı olduğu ileri sürülüyor. Göktaş'ın FETÖ'den ceza alan eski MİT'çi Enver Altaylı ile irtibatının olduğu iddia ediliyor. Altaylı ile Fetullah Gülen'in halifeleri arasında sayılan Mustafa Özcan'ın cinayet öncesi Ankara'da Hablemitoğlu ile görüştüğü ifade ediliyor. Cinayetin nedenlerinden biri olarak, Hablemitoğlu'nun adının MİT Başkanlığına geçmesi ve FETÖ hakkında yazdıkları gösteriliyor. Barkın, ‘Düğüm burada’ diyor.”

TIKLAYIN - Hablemitoğlu soruşturmasında gözaltı kararı verilen iki çarpıcı isim: Levent Göktaş, Fikret Emek