Spor

İşitme ve konuşma engelli taraftara ‘Küfür ettin’ cezası

20 Aralık 2019 14:56

PFDK, işitme ve konuşma engelli taraftara, küfür ettiği Sivasspor taraftarına çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle ceza verdi.  Sivasspor’un, iki hafta önce Adana Demirspor’la oynadığı maçın ardından PFDK, Maraton Alt D Blok Maraton Üst D Blok ve Güney Alt D Blok’a giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.

İlhan Biçer, oğlu Cihan aracılığıyla işaret diliyle gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivasspor'un maçlarını uzun yıllardan beri takip ettiğini söyledi.

TFF'nin kendisine uyguladığı cezaya anlam veremediğini anlatan Biçer, "Sivasspor'un her deplasman maçına gidiyorum. Federasyonun yaptığı büyük bir yanlış ve ayıp. Ben küfür edemem. Zaten Malatyaspor maçında taraftar da küfür etmedi. Federasyonun bu hatayı düzeltmesini bekliyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Biçer, federasyonun yaptığı hatadan dolayı Gençlerbirliği maçına gidemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Biçer, cezasının kaldırılmasını talep ederek, aynı sorunu tekrar yaşamak istemediğini dile getirdi.