Gündem

İşe geri dönmek için 449 gündür direnişte olan Cargill işçileri davayı kazandı

"Anayasal hakkımızı kullandık ve bu hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz işçi sınıfına bir yol çiziyoruz. Bu yoldan vazgeçemeyeceğimizi de dünya aleme ilan ediyoruz."

11 Temmuz 2019 08:53

Bursa Orhangazi’de nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretimi yapan ABD'li gıda devi Cargill’den, Tekgıda-İş sendikasında örgütlendikleri için atılan 14 işçinin açtığı işe iade davası işçiler lehine sonuçlandı. Patronu kanunlara uymaya çağıran işçiler, işe iade edilmemeleri durumunda Cargill genel merkezi önünde eylemlerini sürdürecek.

Vedat Yalvaç'ın Evrensel'de yer alan haberine göre Sendikalı olarak işe geri dönmek için 449 gündür direnişte olan Cargill işçilerinin açtığı işe iade ve sendikal tazminat davasının karar duruşması dün (11 Temmuz) Bursa Orhangazi Adliyesinde görüldü. Bilirkişi heyeti, işten çıkarmaların ekonomik daralma sebebiyle değil sendikal örgütlenme nedeniyle yaşandığını tespit etti.

"Cargill yönetimi kararı uygulamazma genel merkezin önünde yatarız!"

“Bundan sonra Cargill yönetiminin yapması gereken yargının kararına uymaktır” diyen Tekgıda-İş Sendikası Uzmanı Suat Karlıkaya şöyle konuştu:

"Ben öncelikle Tekgıda-İş sendikasına, emek dostlarına ve avukatlarımıza bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Cargill mücadelesi artık yeni bir safhaya evriliyor. Cargill işvereninin 20 günlük bir süresi var. Bu 20 günde Cargill yönetiminin bu hatadan vazgeçmesini ve arkadaşlarımızın o fabrikada işbaşı yaptırılmalarını talep ediyoruz. Cargill yönetimi, kararı temyize götürmek gibi, ya da ‘biz yalnızca paraları ödeyeceğiz’ gibi bir tutum içerisine girerse herkes bilsin ki biz o İstanbul’a geleceğiz ve Cargill genel merkezinin önünde yatacağız. Buradan yetkililere de seslenmek istiyorum; bize gelip de ‘burada yapamazsınız, edemezsiniz’ demeyin. Gidecekseniz Cargill işverenine gidin, bu sorunu çözsünler. Biz suçsuzuz, biz masumuz. Anayasal hakkımızı kullandık ve bu hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz işçi sınıfına bir yol çiziyoruz. Bu yoldan vazgeçemeyeceğimizi de dünya aleme ilan ediyoruz."