Spor

Irkçı saldırılara maruz kalan Obi Mikel canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

Fenerbahçeli taraftarlar, Trabzonsporlu futbolcu Obi Mikel'e çok sayıda ırkçı mesaj atmıştı

04 Şubat 2020 20:30

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından ırkçı mesajlar alan ve bu yüzden savcılığa suç duyurusunda bulunan John Obi Mikel, canlı yayında gözyaşlarına hakim olamadı.

John Obi Mikel, Trabzonspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı öncesinde A Spor'a açıklamalarda bulundu.

"Bana, çocuklarıma ve kız arkadaşıma cümleler sarf edildi"

Mikel, "Derbi maçı oynuyoruz. Onlar da ve biz de kazanmak isteyen taraftık. Kazanan biz olduk. Onlar da mağlubiyetin hayal kırıklığı nedeniyle biraz gerilim yaşandı. Sonrasında oyuncular arasında sorun yaşanmadı. Sosyal medyadaki tepkilerden dolayı çok üzgünüm. Irkçılığın futbolda kesinlikle yeri yok. Hem bana, hem çocuklarıma ve hem de kız arkadaşıma varan cümleler sarf edildi. Bunların kesinlikle bir daha futbol sahasına girememeleri lazım. Sporla ilgileri yok." dedi.

"Galatasaray taraftarlarından destek mesajları aldım"

Yıldız oyuncu, "4 yaşında çocuklarım hakkında böyle şeyler söylenmesi çok yanlış. Bu yaşanmamalı, kesinlikle kabul edilemez. Üzgünüm ve çok sinirliyim. 4 yaşında 2 kız çocuğu için bunları söyleyemezsiniz. Yalnız olmadığımı gösteren mesajlar aldım.

Birçok taraftarlardan, Galatasaray taraftarlarından da destekleyici mesajlar aldım. Yaşadığımız bu toplumda bu tür şeylere yer olmamalı, bunu yaşamamalıyız. Bireysel olarak hayal kırıklığına uğramış gibi hissediyorum kendimi. Doğduğumuzda hepimiz eşitiz ve hepimiz aynıyız." diye konuştu.