Dünya

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi: Türkiye egemenliğimize saygı duymalı, PKK bölgeyi terk etmeli

IKBY, TSK tarafından Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonları kınadı

19 Haziran 2020 23:42

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye'nin Pençe-Kaplan Harekâtı kapsamında Duhok şehrinin sınırları içerisindeki Haftanin kampına düzenlenen operasyonda 5 vatandaşının hayatını kaybettiğini belirterek harekâtı kınarken, Türkiye'den Irak topraklarına ve egemenliğine saygı duymasını, PKK'dan de Kürdistan Bölgesi topraklarını terk etmesini istedi.

Rudaw'ın aktardığına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Duhok'un Amediye ilçesine bağlı Şeladize ve Kani Masi kasabaları kırsalını hava saldırısı sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Kürdistan Bölgesel hükümetinden açıklama geldi.

Hükümet Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Bugün sınır bölgelerinden yaşanan olayları üzülerek endişe içerisinden takip ediyoruz. Saldırılar bölgede can ve mal kaybına neden oldu. Kürdistan Bölgesi hükümeti vatandaşlarımızın şehit olmasına ve mallarına zarar gelmesine sebep olan söz konusu saldırılarıyı kimin tarafından hangi nedenlerle olursa olsun kınıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şu sözler yer aldı:

“Buradan Türkiye Cumhuriyeti'ne topraklarımıza ve ülkemize saygı göstermesini talep ediyoruz. PKK'nin de söz konusu bölgeleri boşaltarak daha fazla kargaşaya neden olmaması gerekiyor. Kürdistan Hükümeti komşu ülkelerle dostane ilişkileri içerisinde olmayı arzuluyor. Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi topraklarından hiçbir komşu ülkeye saldırı düzenlenmesini de istemediğmizii vurgulamak istiyoruz."

MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), operasyon kapsamında helikopterler tarafından hedeflerin vurulma anları olduğunu belirttiği görüntüleri paylaşmış, "Başarıyla devam eden Pençe Kaplan Operasyonu kapsamında Kahraman Komandolarımız 3 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi" açıklaması yapmıştı.