Gündem

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Kavala tepkisi: Rezalet derhal sonlandırılsın

"Kararlar Cumhurbaşkanı'nın keyfine göre veriliyor"

20 Şubat 2020 21:00

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), 840 gün tutuklu kalmasının ardından hakkında beraat ve tahliye kararı verilen, sonra başka bir soruşturmadan dolayı yeniden Osman Kavala hakkında açıklama yaptı. HRW'nin açıklamasında, "Rezalet derhal sonlandırılmalı" denildi.

Örgütün açıklamasında, İstanbul'daki bir mahkemenin, önde gelen sivil toplum lideri Osman Kavala hakkında 19 Şubat 2020 tarihinde verdiği tutuklama kararının, Türkiye hükümetinin muhalif olarak algılanan kişileri hedef almak için yargı sistemini hangi ölçüde kullandığını gösterdiği belirtildi.

TIKLAYIN - Ahmet Şık'tan Kavala iddiası: Gezi davası ile ilgili beraat ve tahliye kararı bizzat Erdoğan tarafından verildi

"Kararlar Cumhurbaşkanı'nın keyfine göre veriliyor"

HRW Genel Direktörü Kenneth Roth, "Kavala'nın uyduruk suçlamalardan beraatinin hemen ardından, hiç vakit kaybetmeksizin başka bir uyduruk soruşturmadan tutuklanması, Türkiye'nin ceza yargılamaları sisteminin, siyasi olarak manipüle edildiğini, soruşturmaların ve tutuklama kararlarının Cumhurbaşkanı'nın keyfine göre verildiğini gösteriyor" dedi.

Roth "Kavala zaten 28 aydır hukuksuz olarak hapiste tutuluyordu. Kavala'nın tutukluluğunun uzatılması, derhal sonlandırılması gereken bir rezalettir" ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - 840 gün tutuklu kaldıktan sonra hakkında tahliye kararı verilen Osman Kavala, yeniden tutuklandı!