Ekonomi

İmar Barışı Beyoğlu'na yaradı

İstanbul’da konut fiyatları en çok yüzde 12.77 ile Beyoğlu’nda arttı

30 Haziran 2019 08:04

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul’da konut fiyatları en çok yüzde 12.77 ile Beyoğlu’nda arttı. En yüksek düşüş ise Beykoz’da yaşandı.

İmar Barışı döneminde İstanbul’da konut fiyatlarının en çok arttığı ilçeler belli oldu. Çeşitli kaynaklardan faydalanılarak hazırlanan bir rapora göre; imar barışının başladığı günden bu yana geçen bir yılı aşkın sürede İstanbul’da ilçeler bazında konut fiyatları ortalama yüzde 7,45 gerilerken, en fazla yükseliş yüzde 12,77 ile Beyoğlu’nda görüldü.

Konut fiyatlarının en yüksek düşüş gösterdiği ilçe Beykoz

Beyoğlu’nu bu alanda yüzde 7,75 ile Zeytinburnu, yüzde 7,43 ile Adalar, yüzde 5,98 ile Sarıyer ve yüzde 5,81 ile Çatalca izledi. Rapora göre, söz konusu sürede ortalama konut fiyatlarının en yüksek düşüş gösterdiği ilçe ise yüzde 26,89 ile Beykoz, yüzde 16,69 ile Ataşehir, yüzde 13,93 ile Pendik oldu. Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, imar barışıyla ciddi bir sirkülasyon başladığını ifade ederek, uygulamaya başvuru süresi bitse de imar barışının piyasaya etkisinin devam edeceğini bildirdi.

Taş, fiyatlarda yüksek düşüş yaşayan ilçelerdeki sorunun ise daha önce şişirilen fiyatlar olduğunu dile getirdi.