Gündem

İmamoğlu’ndan Sultanbeyli müjdesi: Önceki yönetimin projesine kreşi kattık, önümüzdeki yıl açıyoruz

21 Aralık 2019 13:44

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, güne, Sultanbeyli’de yapımı devam eden spor kompleksi inşaatında, ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile birlikte incelemelerde bulunarak başladı.

Önceki yönetim tarafından projelendirilen tesise kendilerinin de kreş binası ekleyerek katkıda bulunduklarını belirten İmamoğlu, “Bu tür alanlar, yaşamın güçlendiği alanlar. Çocukların ve gençlerin yaşama hazırlandığı alanlar. O bakımdan en verimli hale getirmek sorumluluğumuz. İnşallah hayırlısıyla önümüzdeki sene sonuna toparlanacak bir proje diye ön görüyoruz” dedi.

İmamoğlu, Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi’nde yapımı devam eden “75. Yıl Kompleksi” inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu’na, inceleme sırasında Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile İBB üst yönetimi de eşlik etti. İmamoğlu, şantiye girişinde çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. “Ekrem Başkan” tezahüratıyla karşılanan İmamoğlu’na, küçük bir kız çocuğu çiçek verdi. Küçük kız, “Benim de bir kızım var, senin gibi dünya tatlısı. Bu çiçekleri kızıma götüreceğim” diyen İmamoğlu’na, “Bir dahaki gelişinizde kızınızı da getirin” karşılığını verdi. İnşaat alanını gezen İmamoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra yetkililerden projeyle ilgili sunum aldı.

“Verimli hale getirmek sorumluluğumuz"

İmamoğlu, incelemelerini tamamlası ardından gazetecilere şu değerlendirmeyi yaptı:

“Güzel bir spor alanı tasarlanmıştı. Biz de yanına bir kreş alanı ekledik. Şimdi Sultanbeyli Belediye Başkanı’mızla da sohbetini yaptık. İlçenin ihtiyacına göre, yan yana çift suni çim tasarlanmış. Belki birisini doğal çim yaparak, aynı zamanda daha üst performans liglere uygun hale gelmesini sağlama düşüncesindeyiz. Buna çalışacaklar. Hem İBB hem Sultanbeyli Belediyesi’nin katkılarıyla konuşacağız. Tesisin içindeki fonksiyonları, yakın bölgenin ihtiyaçlarına göre, belki bir kısım revizyonlar yapabiliriz, kütüphaneyi genişletebiliriz, çocukların, gençlerin etkileşim alanlarını daha güçlendirebiliriz. Bu tür alanlar, yaşamın güçlendiği alanlar. Çocukların ve gençlerin yaşama hazırlandığı alanlar. O bakımdan en verimli hale getirmek sorumluluğumuz. İnşallah hayırlısıyla önümüzdeki sene sonuna toparlanacak bir proje diye ön görüyoruz.”