Gündem

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Hırsızlara bırakmayacağız" sözlerine tepki: Burası bir caminin önü

24 Mayıs 2019 23:08

YSK'nın İstanbul seçimini iptal etmesiyle mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Alibeyköy'deki Hacı Osman Torun Camii'nin açılışında söylediği, "Bu işi hırsızlara bırakmayacağız" sözlerine tepki gösterdi. İmamoğlu, "Burası bir caminin önü, solunda duran da bu ülkenin bütün ibadet alanlarının başında bulunan Diyanet İşleri Başkanı. Ben Diyanet İşleri Başkanı'nın yerinde olsam oradan döner içeri girerim. 250 sayfalık gerekçe, neresinde 'çaldılar' var. Sizi Allah'a havale ediyorum" dedi.

İBB Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, TV5'te Yıldıray Oğur'un programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Alibeyköy’deki Hacı Osman Torun Camii’nin açılışında söylediği, “Bu işi hırsızlara bırakmayacağız” sözlerine tepki gösteren İmamoğlu, “Burası bir caminin önü, solunda duran da bu ülkenin bütün ibadet alanlarının başında bulunan Diyanet İşleri Başkanı. Ben Diyanet İşleri Başkanı’nın yerinde olsam oradan döner içeri girerim. Kim hırsız kim?Sayın Diyanet İşleri Başkanı benim inancımı temsil ediyor. Hem de Allah’ın evinin önünde ‘hırsızlar’ diyorlar. Kime diyorsunuz. Kötü söz sahibine, kim söylüyorsa ona aittir. 250 sayfalık gerekçe, neresinde ‘çaldılar’ var. Sizi Allah’a havale ediyorum. Sizi Allah ıslah etsin” dedi.

“CNNTürk'te yaşananlar programı sunan üzerinden tartışıldı”

“Ana akım medyaya eleştiri getirdiniz. Ambargo sansür değişmiş durumda nasıl görüyorsunuz?” sorusu üzerine Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Emin değilim açıkcası. Mecraları takip ediyor arkadaşlarım. Prensiplerine sıkı sıkıya bağlı kurumlar da var. Taraf olan kurumlar da var. Bazıları sert, İftira dolu. Süreci böyle taşıyan medya kurumları da var. Ayrım yapmadım. Her kuruma gittim. Bu hafta da gittim. O gün yaşananlar programı sunan üzerinden tartışıldı. Ama ben kuruma bakarım, kurumun samimiyetine, tavrına bakarım. Durumu Sözcü TV’de de ifade ettim. Kameraman arkadaşlarımın işinden atıldığını duydum.”

“Ana sayfada bizimle ilgili düşen haber yok”

İddiaların CNN Türk tarafından yalanladığı hatırlatılınca İmamoğlu, “Hadi öyle olsun diyelim. Bazı kurumlar var topluma mal olmuş Hürriyet gibi. Ben o kurumlar lekelensin istemem. İnternet sitelerini farklı kişiler yönetiyor diyorlar. 31 Mart’tan sonra seçimi kazanmışız. Ana sayfada bizimle ilgili düşen haber yok. Medyadaki süreç. Başka ilişkiler var. Ben şöyle değerlendiriyorum. Geçiş süreci. Toplum bazı dönemleri yaşamak zorunda. Toplum bunu görüyor. Niye milyonlarca insan bizi sosyal medyadan takip ediyor. Medya bu süreci görse sosyal medya bu kadar revaçta olmaz” dedi.

Abdullah Gül'ün 367 açıklamasına: Daha üst perdeden söylenmesi lazım

Her kurumun geçmişinde eksikleri hataları olma ihtimali yüksektir. Kurumumun geçmişini elbette bu ekranlarda mahkemesini kuracak değilim. Ancak kişisel görüşümü açıkça söyleyebilecek durumdayım. Bir seçimin yapılmaması adına elindeki tüm kuvvetleri kullanması bugünün yumuşak bir hali. Karşınızdaki insanın bu toplumda eşit bir şekilde siyaset yapma fırsatını elinden alıyorsunuz. Bazen yargı eliyle, bazen ordu tarafından yapıldı. Sayın Gül'ün Cumhurbaşkanıyla ilgili açıklamasından sonra çok teşekkür ettim. Bunun daha üst perdeden söylenmesi lazım. O tür sıkıntıları yaşamış biri olarak, eski bir cumhurbaşkanı olarak bunları söylüyor.

Bir genç insan seçilmiş, niye kabul edemiyorsunuz? Ben Büyükşehir Belediye başkanlarını gezmek istiyorum. Bunlardan birisi Sayın Cumhurbaşkanı. Siyaseten bir yanlış var mı bunu bilmek istiyorum. Çünkü açıklandığımda hepsine gideceğim.

Beylikdüzü'nde göreve geldiğimde bir tane sosyal tesis vardı ben dokuza çıkardım, hiçbirinde içki içilmiyor. Yüzme havuzları yaptık kadınlar ve erkekler ayrı saatte kullanıyor.

TIKLAYINIZ- Erdoğan'dan cami açılışında İstanbul seçimi açıklaması: İnşallah hırsızlara bu işi bırakmayacağız