Gündem

İmamoğlu: Beşiktaş'ta yaşanan kaza değil, adli bir olay

"Ulaşım çalıştayı yapacağız"

04 Kasım 2019 14:22

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul Beşiktaş'ta bir otobüsün durağa daldığı, 1 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralandığı olaya ilişkin açıklamalar yaptı. İmamoğlu olayın bir kaza olmadığını, adli bir vaka olduğunu vurguladı. İstanbul'da ulaşımın 'rehabilitasyona' ihtiyacı olduğunu söyleyen İmamoğlu yıl sonuna doğru bir çalıştay düzenleneceğini ekledi. 

TIKLAYIN- İstanbul Beşiktaş'ta otobüs durağa daldı: Bir kişi hayatını kaybetti, ağır yaralılar var

İmamoğlu'nun CNNTürk'e yaptığı açıklamaları şöyle: 

"İstanbul’da 5 bin 200’ün üzerinde otobüs hizmet veriyor. İETT otobüsleri var iştiraklerimiz olan sistemin içinde otobüslerimiz var aynı zamanda özel halk otobüsleri var.

Dün yaşanan olaya kaza demek doğru olmaz, olay tümüyle adli bir olay, kasıt içeriyor. 

Toplu taşımaya bütüncül bakma konusunda kararlılıkla yol amamız gerektiğini, sertifika sistemini başlatmamız gerektiğini görüyoruz. Bir nevi tekelleşmiş mülkiyetler var, çok sayıda otobüs bir kişiye ait olabiliyor. Toplu taşıma işindeki bakış açımız her vatandaşımız güvenle o araçlara binmesi. Ulaşımda rehabilitasyona ihtiyaç var. 

İstanbul'un ulaşıma dönük ciddi bir rehabilitasyona ihtiyaç vardır. Bizim masadaki en güçlü partnerlerimiz de bu işi yapan insanlar olacak, onları masanın dışına iterek değil tam aksine içine alarak çözeceğiz. Ulaşıma yönelik sıkıntıların çözülmesi için yıl sonuna doğru bir çalıştay düzenlenecek."

Beşiktaş'ta durağa dalan otobüsün sürücüsü olaydan sonra otobüsten elinde bir bıçakla inmiş bir kişiyi yaraladıktan sonra denize atlamıştı. Sürücü olayın ardından adliyeye sevk edildi.