Gündem

İletişim Başkanı Altun: 'Militan' söylemi demokrasiye, hukuka ve millet egemenliğine açıkça bir saldırıdır

23 Ocak 2021 20:44

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Vali militan, kaymakam militan" ifadelerini kullanan CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek 'e yanıt verirken, "Militan söylemi demokrasiye, hukuka ve millet egemenliğine açıkça bir saldırıdır" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan. Alınan kararları görüyoruz" ifadelerini kullandığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu eski CHP milletvekili Berhan Şimşek'e bir tepki de İletişim Başkanı Altun'dan geldi. 

Twitter'dan açıklama yapan Altun, şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde devletimizin tüm kurum ve çalışanlarını sistematik bir şekilde hedef alan “militan” söylemi demokrasiye, hukuka ve millet egemenliğine açıkça bir saldırıdır. Herkes muhalefet ve eleştiri sınırlarını demokratik teamüllere göre şekillendirmek zorundadır."

TIKLAYIN - İçişleri Bakanlığı'ndan "Vali militan, kaymakam militan" ifadesini kullanan eski CHP milletvekili Berhan Şimşek hakkında suç duyurusu

TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Çelik'ten CHP'li Şimşek'e: Vali ve kaymakamlarımızın 'militanca bir siyaset' anlayışı tarafından hedef alınmasına müsaade etmeyiz