Dünya

İklim aktivisti Greta, orman yangınlarının devam ettiği California'da konuştu: Çöküşün başlangıcındayız, artık göz ardı edemeyiz

02 Kasım 2019 13:42

T24 Dış haberler

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, orman yangınlarının devam ettiği ABD'nin California eyaletinde, "Şu anda iklimsel ve ekolojik çöküşün başlangıcında yaşıyoruz. Artık bu krizi görmezden gelemeyiz" dedi.

Bölgedeki orman yangınlarından bir kaç kilometre uzaktaki Los Angeles belediye binasının önündeki kalabalığa seslenen Thunberg, "Önceki nesiller başarısız oluyor. Gelecekteki nesillerin ise bir sesi yok. Biyosferinde bir sesi yok. O yüzden biz onların sesi olacağız" ifadelerini kullandı. "Hemen şurada ormanların yanmakta olduğunu görebilmekteyiz" diyen genç iklim aktivisti, artık iklim krizinin göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.

The Guardian'ın aktardığına göre Thunberg'in konuştuğu iklim grevine yaklaşık bin kişi katıldı. Çoğunluğu öğrenci olan kalabalık, California Valisi Gavin Newsom'a bölgedeki yeni petrol ve doğal gaz sondaj çalışılmaların durdurulması için çağrı yaptı.