Gündem

Ekrem İmamoğlu Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret etti

31 Ağustos 2019 13:38

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Diyarbakır ziyareti sırasında, tarihi Dört Ayaklı Minare’nin kurşunlarla tahrip edilmesi nedeniyle gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından çıkan silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etti.

TIKLAYIN - İmamoğlu, Diyarbakır'da Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile bir araya geldi

İmamoğlu, Elçi'nin mezarı başında şöyle konuştu:

“Ne yazık ki bugün Tahir Elçi’nin kabri başındayız. Daha önce de bir anma törenine eşlik etmiştim Diyarbakır’da. Gerçekten haince bir saldırıyla kaybettiğimiz çok değerli bir insan, aktivist. Aynı zamanda baro başkanlığı yapmış, Diyarbakır ve ülkemiz için çok değerli bir insanı kaybettik. Hep beraber çok üzülmüştük. Öncelikle şunu söyleyeyim; terörü, terörün her türlüsünü lanetliyorum. Ülkemizi ve milletimizi terörden kurtarmak adına, tam da demokrasiyi güçlendirmek ve hukukun üstünlüğünü var etmek, vazgeçilmez bir unsurdur. 82 milyon vatansever olarak teröre karşı hep birlikte mücadele vermeliyiz. Bu mücadele, birlik ve beraberlikle olur. Bu mücadelenin bekçisi Cumhuriyettir, demokrasidir, hukukun üstünlüğüdür. Bu yönüyle hukukun üstünlüğünü savunan bir demokrasi şehidini burada anmak ve mezarı başında ona duamızı göndermek istedik. Ruhu şad olsun. Ülkemizin ve güzel ailesinin başı sağolsun.”

Ziyarette mezara karanfil bırakan İmamoğlu, dua okuduktan sonra yerlerine kayyım atanan HDP’li belediye başkanlarıyla görüşmek için mezarlıktan ayrıldı.

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yaşarken yüreğinin büyüklüğüyle herkesi kucaklayanlar, göçüp gittikten sonra da kabirlerinin bahçe kapısı daima herkese açıktır" dedi. İmamoğlu'na teşekkür eden Türkan Elçi "Yaşam hakkının ,demokrasinin , hukukun her şeyden daha üstün olduğu yarınlara ulaşmak umuduyla. Ziyaretiniz için teşekkürler" ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - İmamoğlu Diyarbakır'da: Nefesimizin ne kadar daraldığını İstanbul'da hissettik