Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Derneklerle ilgili bilgiler internet sitesinde paylaşıldı

Kılıçdaroğlu, grup parti toplantısında İçişleri Bakanlığı'nın hangi derneğe kaç para verdiğinin belli olmadığını söylemişti

02 Ekim 2019 19:09

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada "Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında belirtilen 350 derneğe ne kadar proje desteği sağlandığına dair bilgiler, Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesinde 27 Şubat 2019 - 4 Mart 2019 tarihleri arasında yayımlanmış olup, proje desteklerine dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında "İçişleri Bakanlığı 350 derneğe yardım yapmış. Hangi derneğe kaç lira yardım yaptığınız belli değil. Oysa Dernekler Kanunu'nda çok açık hüküm var. Nereye ne kadar para verdiyseniz oraya onu yazmak zorundasınız, söylemek zorundasınız" demişti. 

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Türbe kaçıranlar şimdi kahraman kesiliyor, bu benim ağrıma gidiyor

Derneklere Bakanlık ödeneğinden destek sağlıyoruz

İçişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun sözlerini mesnetsiz iddialar olduğunu belirtirken, proje başvurularının mevzuat kapsamında bağımsız yetkililer tarafından değerlendirildiğini ve derneklere Bakanlığa tahsis edilen ödenekten destek sağlandığını ifade etti. Açıklamanın tamamı şöyle:

"Başvuru, değerlendirme, diğer tüm süreçleri şeffaf bir şekilde ve elektronik ortamda yürütülen proje desteklerine dair bilgiler Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesinde ilan edilmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında belirtilen 350 derneğe ne kadar proje desteği sağlandığına dair bilgiler, Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesinde 27 Şubat 2019- 4 Mart 2019 tarihleri arasında yayımlanmış olup, proje desteklerine dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan bu mesnetsiz iddialarıyla ilgili olarak hem Bakanlığımızı, hem Genel Müdürlüğümüzü, hem de sivil toplum örgütlerini töhmet altında bırakması nedeniyle özre davet ediyoruz." (DHA)