Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, Yunanistan'dan gelen heyeti kabul etti

Görüşmenin ana gündem maddesini Suriyeli sığınmacılar oluşturacak

03 Ekim 2019 13:03

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan Göç Politikasından Sorumlu Vatandaşı Koruma Bakan Vekili Yorgos Kumucakos'la birlikte gelen heyeti kabul etti.

İçişleri Bakanı Soylu, akşam saat 19:00'da Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Avrupa Birliği’nin Mültecilerden Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos ile gerçekleştireceği toplantı öncesinde Yunanistan ile Türkiye arasında devam eden göç konusunu görüşmek için Yunanistan Göç Politikasından Sorumlu Vatandaşı Koruma Bakan Vekili Yorgos Kumucakos'u makamında kabul etti. 

Son dönemde Ege üzerinden düzensiz göçlerde bir artış yaşanmış, Yunanistan bu noktada Türkiye’ye bazı çağrılarda bulunmuştu. Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung’a konuşan Kumuçakos, "Yaklaşık 4 milyon sığınmacı ve göçmene ev sahipliği yapan Türkiye’nin ağır bir yükün altına girdiğini” hatırlatarak, ülkeye daha fazla mali destek verilmesi gerektiğini söylemişti. Kumuçakos, diğer yandan Türkiye’ye de insan kaçakçılığı ağlarını çökertme çağrısı yapmıştı.

Dörtlü bakan görüşmesi öncesinde bir araya gelen Soylu ve Kumucakos ikilisinin gündeminde yine Suriyeli göçmenler olması bekleniyor. Akşam saatlerinde ise dört bakan bir araya gelecek. Bu toplantıda Türkiye ve Avrupa Birliği'nin göç konusunda ne gibi adımlar atılabileceği tartışılacak. İdlib'den gelecek olası göç dalgasının da gündeme gelmesi beklenirken, "göç mutabakatının güncellenmesi de gündeme gelmesi bekleniyor.