Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, annelerin eylem yaptığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünde

"HDP teşkilatları bu annelerin masum çocuklarını terör örgütüne katan yapıdır"

13 Eylül 2019 14:49

T24

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da annelerin günlerdir eylem yaptığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önüne gitti. "Diyarbakır'da herkes biliyor ki HDP teşkilatları annelerin masum çocuklarını dizlerinin dibinden alıp terör örgütüne kalkan yapıyor. HDP teşkilatları bu annelerin masum çocuklarını dizlerinin dibinden alıp terör örgütüne katan yapıdır" diyen İçişleri Bakanı, annelerin eyleminin öneminin gelecek yıllarda daha iyi anlaşılacağını da ifade etti. 

Kulp ilçesinde meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda ölen vatandaşların cenazesine katılmak için Diyarbakır'a giden Soylu, 23 gündür HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan anneleri de ziyaret etti. Annelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyen Soylu, "Bütün Türkiye'ye ve dünyaya karşı ortaya koydukları haykırışa olan desteklerini getirdim. Kendi çocukları için burada değiller. Bundan sonraki tüm çocuklar için ve bütün ülkemizin çocukları için buradalar. Demiri eritecek bilekleri var. Bu yaptıkları mesele çok kıymetlidir" dedi. 

"Bu bir siyasi partinin kendini terör örgütüne kullandırmasının sonunu oluşturacak hayırlı ve güçlü bir adımdır"

HDP'nin çocuklarının dağa gitmesine aracılık ettiğini savunarak parti yetkililerinden çocuklarını geri isteyen annelerin eylemlerinin öneminin "On yıllar sonra çok daha iyi anlaşılacağını" kaydeden Soylu şöyle devam etti:

"Bu bir siyasi partinin kendini terör örgütüne kullandırmasının sonunu oluşturacak hayırlı ve güçlü bir adımdır. Bu annelerin evlatlarını terörden kurtarabilecek önemli bir adımdır. Üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Daha dün Diyarbakır’da bu annelerin evlatları gibi bir kız çocuğunu annesiyle buluşturmanın onurunu yaşadık. Devletimizin gücü ve annelerin kudretiyle bu acıları bu topraklarda ve etrafımızdaki coğrafyada bitirecek, annelerin yüreğiyle ders vereceğiz. Bir sorumluluğumuz vardı; gelip milletimiz adına bu insanlara burada destek vermek, onu yerine getirdik. Burada bu anneler bir haykırış ortaya koyuyor. İnşallah çok güçlü bir sonuç alacağız.

"HDP teşkilatları bu annelerin masum çocuklarını dizlerinin dibinden alıp terör örgütüne katan yapıdır. Herkes biliyor, biz de biliyor ve gereğini yerine getiriyoruz. Diyarbakır’da bu olaylarla ilgisi olmayan insanlara bile sorsanız tek bir şey söylerler; evet, belediyeleridir ve teşkilatlarıdır. Ne yaptığını bu anneler çok iyi biliyor. Anne gönlü demiri eritecek güçtedir."