Gündem

İBB’den 9.6 milyonluk promosyon ihalesi

İhaleyi, AKP'nin İstanbul'da seçim kampanyalarını yürüten, mitinglerini hazırlayan firma aldı

30 Mayıs 2019 08:57

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İstanbul Personel Yönetim A.Ş. (İSPER), 18 Mart 2019’da Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Mobil İletişim Hizmetleri biriminde kullanılmak üzere promosyon ürünü almak için ihale açtı. Sözleşme, İmamoğlu'nun mazbata almasından bir gün önce imzalandı. İhaleye katılan tek firmanın AKP'nin İstanbul'da ilçe  kongrelerini, seçim kampanyalarını, mitinglerini düzenleyen firma olması dikkati çekti.

 
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre,  İhalenin yaklaşık maliyeti 10 milyon 178 bin TL olarak belirlendi. İhaleye bir firma katıldı ve 9 milyon 660 bin liralık teklifin sahibi İstanbul Reklamcılık ve Danışmanlık Ticaret A.Ş (YRD) ile sözleşme imzalandı. İhaleyi kazanan YRD, kamuoyunda “mitinglerin efendisi” olarak biliniyor. 2004 yılından beri AKP'nin İstanbul'daki ilçe kongrelerini, seçim kampanyalarını, organizasyonlarını, mitinglerini düzenliyor.

Öte yandan ihale ile 20 bin satranç takımı, 100 bin tükenmez kalem, 50 bin deri bloknot, 200 bin balon, 1 milyon kutulu Türk kahvesi, 40 bin oyuncak araba, 40 bin oyuncak bebek, 50 bin puzzle, 50 bin fincan takımı alındı.

Ayrıca, sözleşmenin Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almadan bir gün önce yani 16 Nisan 2019 tarihinde imzalanması da dikkatleri çekti.