Politika

Hürriyet yazarı Selvi: 2023’e giderken Ankara’nın İmralı konusundaki duruşunda bir değişiklik yok

"Demirtaş ile Öcalan arasında bir sorun olduğu kesin" 

21 Ocak 2022 08:47

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek" açıklaması sonrası başlayan tartışmalara ilişkin olarak, "AK Parti grubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmralı ve Edirne cezaevine ilişkin sözlerini dinlerken, hiç şaşırmadım. Hatta şunu iddia edebilirim ki, Erdoğan’ın, 'Demirtaş, Öcalan’a hesap verecek' şeklindeki sözlerine hiç şaşırmayanların başında HDP yöneticilerinin geldiğinden kuşkum yoktur. Çünkü Öcalan ile Demirtaş arasındaki gerilim, HDP cephesinde, herkesin bildiği bir sırdır. Ayrıca bu gerilim yeni de değil"  dedi. 

Selvi, "2023’e giderken Ankara’nın İmralı konusundaki duruşunda bir değişiklik var mı? Ankara’nın duruşunda bir değişiklik yok. Ama Demirtaş ile Öcalan arasında bir sorun olduğu kesin" ifadesini kullandı. 

Selvi, ayrıca olayın muhalefetin "ilgi odağı haline geldiğini" söyleyerek şunları kaydetti:

Millet İttifakı, HDP ile girdikleri işbirliğini perdelemek için bunu ön plana çıkardı. Demirtaş’la işbirliğini gündemden düşürmek için İmralı boyutunu öne çıkarmayı tercih ettiler. MHP’nin hassasiyetini kaşımayı amaç edindiler. Akşener, Öcalan üzerinden yeni bir milliyetçi rüzgâr yakalamak için bunu fırsat olarak kullanmaya kalkıştı.

Yoksa Adalet Bakanlığı yıllar önce açıklamıştı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Öcalan’ın dışarı çıkma imkânının olmadığını, İçişleri Bakanlığı yaptığı için en iyi Akşener bilir."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Demirtaş’tan Erdoğan’a ‘İmralı’ yanıtı: Tecridi kaldırın, Öcalan’ın ne söyleyeceğini hep birlikte öğrenelim

TIKLAYIN | Erdoğan'dan Demirtaş ve Öcalan açıklaması: Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek; kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var

TIKLAYIN | Demirtaş'tan Erdoğan'a: Sen benim için "kaygılanmayı" bırak da kendi vereceğin hesabı düşün

TIKLAYIN - Akşener'den Erdoğan'a: Arzu ettiğin hesabı kesmesi için İmralı'ndakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın; sakın ha, sakın ha, sakın ha!