Gündem

Hürriyet yazarı: Halil Sezai dışarı çıktığı günden itibaren bir süre hapis hayatı yaşayacak, o yüzden Sezai'nin artık çok üstüne gitmemek gerekiyor

"Halil Sezai tahliye olabilir"

18 Ekim 2020 07:56

Hürriyet gazetesi magazin yazarı Orkun Ün, komşusunu darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve 13 yıl 10 ay hapsi istenen şarkıcı Halil Sezai'nin bu hafta tahliye olabileceğini yazdı. Ün, "Halil Sezai dışarı çıktığı günden itibaren bir süre hapis hayatı yaşayacak, o yüzden Sezai'nin artık çok üstüne gitmemek gerekiyor" görüşünü savundu. 

Ün, "En ağır eleştirenlerden biriyim Halil Sezai’yi...Yaptığı kabul edilebilir bir şey değildi çünkü. Ne olursa olsun... Tahrik edilmiş de olsa... Bu tahrik aylardır devam da etse... Komşusunun küfürlerine de maruz kalsa, şiddete başvurmamalıydı Halil Sezai. Ünlü sanatçı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. 13 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması 30 Ekim’de yapılacak. Şimdilik Halil Sezai’nin tutukluluk hali devam ediyor ama bu hafta içi, avukatının yapacağı son itirazla Halil Sezai tahliye olup tutuksuz yargılanabilir. Bir diğer ihtimal ise ilk duruşma sonrası serbest kalması." düşüncesini dile getirdi. 

Ün, "Ama hukukçular ilk duruşmaya kalmadan son itirazın kabul edilebileceği görüşünde. Toplum önünde olan biri için, böylesine büyük tepkiler almak çok büyük bir cezadır zaten. Sahneye çıkamayacak olmak, albüm çıkarsa şarkılarının eskisi kadar çalınmayacak olması, çok canını acıtacaktır zaten. Ayrıca, Halil Sezai dışarı çıktığı günden itibaren bir süre hapis hayatı yaşayacak. O yüzden Halil Sezai’nin de artık çok üstüne gitmemek gerekiyor." ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın

TIKLAYIN | Gözaltına alınan Halil Sezai serbest bırakıldı

TIKLAYIN | Halil Sezai'nin gözaltına alındığı kavganın görüntüleri ortaya çıktı

TIKLAYIN | 67 yaşındaki komşusunu döven Halil Sezai, yeniden ifadeye çağrıldı

TIKLAYIN | Başsavcılık'tan komşusunu döven Halil Sezai hakkında açıklama: 4 suçtan ifadesi alınacak

TIKLAYIN | Komşusunu darp eden Halil Sezai "Silahla kasten yaralama" suçundan tutuklandı

TIKLAYIN - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘Halil Sezai’ açıklaması: Her türlü şiddetin her zaman karşısında olacağız

TIKLAYIN - Adalet Bakanı Gül'den 'Halil Sezai' açıklaması: Asla kabul edilemez, bu bir vandallıktır

TIKLAYIN |  13 yıl 10 ay hapsi istenen şarkıcı Halil Sezai hakkındaki iddianame kabul edildi