Koronavirüs

Hürriyet başyazarı Prof. Dr. Müftüoğlu: AVM’leri açma konusunda sanki biraz aceleci davranıyor, sanki biraz sabırsızlık ediyor gibiyiz

"Salgında ikinci dalga bakımından en riskli yerlerden birinin ise AVM’ler olduğu net ve açık"

07 Mayıs 2020 08:26

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "AVM’leri açma konusunda sanki biraz aceleci davranıyor, sanki biraz sabırsızlık ediyor gibiyiz" düşüncesini dile getirdi. 

Müftüoğlu, "Birkaç gündür hepimizin ortak bir kaygıyı paylaşıyoruz. Hepimiz, 'Acaba tedbirleri gevşetmekte acele mi ediyoruz?' sorusuna cevap arıyoruz. Haksız da sayılmayız. Zira salgını kontrol altına aldığını düşünüp de önlemlerini gevşeten ülkelerin çoğu ikinci dalga tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bizde de böyle bir durumun ortaya çıkma ihtimali her zaman var. Böyle bir ihtimali minimumda tutmanın yolu ise ihtiyatlı bir serbestleşme programı uygulamaktan geçiyor." görüşünü savundu. 

Müftüoğlu, "Salgında ikinci dalga bakımından en riskli yerlerden birinin ise AVM’ler olduğu net ve açık olarak biliniyor. Benim ve bu işe kafa patlatan pek çok bilim insanının ortak kanaatine gelince... AVM’leri açma konusunda sanki biraz aceleci davranıyor, sanki biraz sabırsızlık ediyor gibiyiz." ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın