Magazin

Hugh Jackman, 'gay ikonu’ olmaktan memnun

Ünlü aktör eşcinsel haklarının ve evliliğinin bir destekçisi olarak biliniyor

28 Şubat 2019 12:19

Oyuncu Hugh Jackman, gay ikonu olmaktan memnun olduğunu belirtti. 

Hollywood'un ünlü yıldızlarından Hugh Jackman Yeni Zelanda’daki Auckland Teknoloji Üniversitesi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek Ocenia Voices korosu öğrencileriyle beraber performans gerçekleştirdi.

Jackman'a basın toplantısında ‘gay ikonu’ olarak edindiği görünümü sağlamlaştırmak için daha fazla ne yapabileceği soruldu. Soruya gülerek yanıt veren Jackman, ”Kesinlikle bir fikrim yok. Hikâyeler anlatmayı seviyorum. Peter Allen’ı oynamak benim için bir ayrıcalıktı” yanıtını verdi.  

Jackman, 2003 yılında ‘The Boy from Oz’ müzikalinde Peter Allen isimli gay bir müzisyeni canlandırmış ve bu performansıyla Tony ödülüne layık görülmüştü.

Jackman verdiği yanıtta LGBT+ haklarının yanı sıra, kadın hakları, azınlık hakları ve ötekileştirilen tüm grupların haklarına yönelik desteğini belirtti.

"Benim için sorun yok"

Jackman’ın cinsel yönelimi ile ilgili söylentiler kariyeri boyunca aktörün peşini bırakmadı. CBS yöneticisi Vinny Favale, Jackman’ın eşcinsel olduğunu iddia ederek Deborra-lee Furness ile evliliğini ‘sahte’ olarak nitelendirmişti.

Jackman ise 2009 yılında konu ile ilgili verdiği bir demeçte eşcinsel olmadığını ve farklı cinsel yönelimleri yaşamanın utanılacak bir şey olmadığını belirtmişti.

2018 yılında verdiği bir röportajda ise Jackman, “Bazı kişiler (gay iddiaları ile ilgili) üzülür, bazıları ise ‘gay olduğumu söylemeyin’ der; benim için ise bir sorun yok” ifadesini kullanmıştı.

Aktör eşcinsel haklarının ve evliliğinin bir destekçisi olarak biliniyor. Jackman ve eşi 2017 yılında Avustralya’da gerçekleştirilen eşcinsel evliliğine dair referandumda ‘evet’ oyu kullanmışlardı.