Dünya

Hong Kong polisinden 'duvara bantlanmış muz' göndermeli paylaşım: Gaz kapsülü sonsuza dek duvarda kalsın

Orantısız güç uyguladığı için tepki çeken Hong Kong polisi, "Şiddete hayır deyin; gaz fişeğini sonsuza dek duvarda bırakalım" dedi

13 Aralık 2019 12:44

T24 Dış haberler

6 aydır şiddetli eylemlerin sürdüğü Hong Kong'da polis departmanı İtalyan sanatçı Maruizio Cattelan'ın duvara bantlanarak 120 bin dolara satılan muz eserinden ilham alan bir paylaşım yaptı. Hong Kong polisinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda duvara bantlanmış bir gaz kapsülü ve "Şiddete hayır deyin; gaz fişeğini sonsuza dek duvarda bırakalım" ifadeleri yer aldı. 

6 aydır süren protestolarda 16 bine yakın gaz kapsülü kullandığı bilinen Hong Kong polisi, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda son zamanlarda çok konuşulan 'duvara bantlanmış muz' eserine atıfta bulundu. Polis departmanının resmi hesabında paylaşılan 'duvara bantlanmış gaz kapsüllü' paylaşımda "Bir polis için göz yaşartıcı gaz dahil olmak üzere güç kullanmak her zaman son çaredir. Eğer eylemciler şiddete yönelmezse Hong Kong güvenli olacak ve güç kullanmaya neden kalmayacak. Şiddete HAYIR deyin, gaz fişeğini sonsuza dek duvarda bırakalım" ifadeleri yer aldı. 

Hong Kong polisinin paylaşımı sosyal medyada tepki çekti. Pek çok kişi polisin eylemcilere sert müdahalede bulunduğu anların görüntülerini paylaştı.