Dünya

Hong Kong'da protestolarda maske kullanımını yasaklamak için yarım asırdan fazla süredir kullanılmayan acil durum yasaları yürürlüğe sokuldu

04 Ekim 2019 12:12

T24 Dış haberler

Hong Kong'u Baş Yöneticisi Carrie Lam, nadiren kullanılan "acil durum yasalarını" yürürlüğe sokarak protestolarda maske kullanımını yasakladı. Hong Kong'daki demokrasi yanlısı protestocuların birçoğu, daha sonradan kendilerine yasal işlem yapılmaması ve biber gazından korunmak için eylemler sırasında maskeler takıyordu.

CNN'in aktardığına göre kabine üyeleriyle yaptığı toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Lam, yasanın 5 Ekim Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi. Lam, acil durum yasalarının maske yasağının "gerekli" olduğu için yürürlüğe sokulduğunu, ancak bunun ülkede olağanüstü hal ilan edildiği anlamına gelmediğini ifade etti.

Yasağın protestolardaki kalabalığı azaltacağını umduğunu ima eden Lam, "Halk şu anda ciddi anlamda tehlike altında. En kısa sürede şiddeti durdurmamız ve halkı tekrar sakin bir hale getirmemiz lazım. Yeni yasanın maskeli protestocuları ve göstericileri caydıracağını umuyoruz.

Hong Kong'da acil durum yasaları yarım asırdan fazladır kullanılmıyordu.