Dünya

Hong Kong'da protestolar sürüyor: Çevik kuvvet coplarla metro istasyonuna daldı, trenin içine biber gazı sıktı

01 Eylül 2019 08:28

T24 Dış haberler

Hong Kong'da 13. hafta sonunda da devam eden protestolara çevik kuvvet sert bir şekilde müdahale etti. Bir metro istasyonuna giren güvenlik güçlerinin yolcuları coplarla darp ettiği belirtildi.

The Guardian'ın bir görgü tanığından aktardığına göre dün yerel saatle gece 11 sularında 20 polis Prince Edward metro istasyonuna geldi ve altı tanesi trenin içine girdi. Lai isimli görgü tanığı insanların, "Geliyorlar, delirmişler" şeklinde bağırmaya başladığını belirtti ve "Hareket etmeye devam edip trendeki herkese vurmaya başladılar. Koşmaya başladım. Polisin köşede diz çökmüş birinin kafasına sürekli copla vurduğunu gördüm" dedi.


Uyarı: Bu video bazı izleyiciler için rahatsız edici görüntüler içerebilir

Metro istasyonunda çekilen görüntülerde polisin trenin içine biber gazı sıktığı ve platformdaki insanları gözaltına aldığı görülüyor.

Hong Kong polisi tarafından yapılan açıklamada güvenlik güçlerinin istasyona protestocular "bilet ve müşteri hizmetleri makinelerine hasar verdikten sonra" girdiği ifade edildi. Polis ayrıca protestocuların istasyonda bir kişiyi darp ettiğini iddia etti.

Dün günün daha erken saatlerinde binlerce protestocu hükümet binasının etrafını sardı, binaya lazer tuttu, farklı şeyler fırlattı ve polis karşıtı sloganlar attı.Protestocular hükümet binasının ardından polis merkezine gitti ve buranın önüne bir barikat kurdu. 

Hong Kong'da Çin'e suçlu iadesini yasallaştıracak bir yasa tasarısına karşı 3 ay önce başlayan protestolar tasarının askıya alınmasının ardından da devam ediyor.