Gündem

Hırsızlık yaptığı evden 1 milyon liralık döviz ve ziynet eşyası çaldı, pavyonda eğlenirken yakalandı!

H.H.İ., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

23 Ekim 2021 12:09

Kırşehir'de hırsızlık için girdiği evden yaklaşık 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası ve döviz çalan adam, Ankara'daki bir eğlence mekânında yakalandı.

1 Ekim'de Bağbaşı Mahallesi'nde 3 katlı binanın 2'nci katındaki dairede yaşayan Yusuf Aslan (63), aynı apartmanda oturan akrabalarıyla İstanbul'daki yakınlarının düğününe gitti. Gece Aslan'ın evine giren hırsızlık şüphelisi, çelik kasanın bulunduğu odayı tespit etti.

55 altın, 120 çeyrek altın, 20 bin euro parayı kasadan aldı

Yanında getirdiği aletlerle çelik kasayı açan şüpheli, yaklaşık 1 milyon TL değerindeki 55 altın bilezik, 120 çeyrek altın, 6 tam altın, 3 altın takı seti, 20 bin euro ve bir miktar Türk lirası çalarak kaçtı.

Yaklaşık 1 milyon lirasını çaldıran Yusuf Aslan ise hırsızlığı polise bildirdi. Adrese gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüphelinin belirlenip yakalanması için çalışma başlattı.

Eğlenirken yakalandı

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, hırsızlık olayını H.H.İ.'nin yaptığını, arkadaşından aldığı otomobille de Ankara'ya kaçtığını tespit etti. Polis ekipleri, H.H.İ.'nin Ulus ilçesindeki eğlence mekanında olduğunu öğrendi ve buraya operasyon düzenledi. Eğlenirken yakalanan H.H.İ., gözaltına alındı.

Paranın bir bölümünü harcamış

H.H.İ.'nin, çaldıklarının 80 bin lirasını harcadığı belirlendi. Geri kalan ziynet eşyası ve paralar da el koyularak, sahibine teslim edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan H.H.İ., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)