Spor

Hikmet Karaman'dan Fenerbahçe'nin yeni transferi Lincoln için Arda Güler benzetmesi

14 Haziran 2022 11:31

Jorge Jesus yönetimininde Fenerbahçe ilk transferine imza atıyor. Lincoln Henrique, sarı lacivertliler için Türkiye'ye geldi. Daha önce Süper Lig'de forma giyen Brezilyalı futbolcuyu eski teknik direktörü Hikmet Karaman yorumladı.

Fenerbahçe, Jorge Jesus dönemindeki ilk transferini açıkladı. Lincoln Henrique, sarı lacivertliler için Türkiye'ye geldi.

Brezilyalı futbolcu transferini tamamlamak için İstanbul'a geldi. 23 yaşındaki oyuncu 2017-2018 sezonunda Çaykur Rizespor'da forma giymişti. O dönem takımın başında yer alan Hikmet Karaman, eski öğrencisini anlattı.

Hikmet Karaman, Lincoln Enrique için söyledi?

Sabah Gazetesi'ne konuşan Karaman, Lincoln için Arda Güler benzetmesi yaptı ve şunları kaydetti:

"Gremio'dan istediğimde 'O bizim büyük yıldızımız olacak size niye verelim' demişlerde ben de onları 'Ben menajer değilim, teknik direktörüm. Verin benim ellerimde gelişsin' diyerek ikna etmiştim. O zaman 17 yaşındaydı. Gelişime ve öğrenmeye açık bir oyuncuydu.

Duran toplarda çok iyidir. Klasik 10 numaralardan farklıdır. Sol kenarda, sol içte hatta üçlü oynayabilir. İnce pasları mükemmeldir. Kendisiyle takipleşip, konuşuyoruz.

En son bana 'Hocam çok daha güçlendim ve geliştim. Büyük bir takım olursa Türkiye'ye dönebilirim' demişti. Fenerbahçe'ye hayırlı olsun. Bugün Fenerbahçe için Arda Güler neyse bizim aldığımız dönemde de Lincoln oydu."

Lincoln'ün Santa Clara'yla 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyordu. 10 numara pozisyonunda forma giyen Lincoln geçen sezon Santa Clara'da toplam 44 maçta 7 gol - 6 asistle oynadı.

Fenerbahçe, kanat, sol bek, yedek kaleci ve santrfor takviyeleri de yapmayı planlıyor.

Lincoln Henrique transferinin maliyet detayları

Gazetenin haberine göre, sarı-lacivertli kulüp bu transfer için Santa Clara'ya 3.5 milyon euro bonservis ödeyecek ve bir sonraki satıştan yüzde 15 pay verecek. 23 yaşındaki Brezilyalı 10 numara ise 4 yıl için 2.8 milyon euro kazanacak.