Spor

Hikmet Karaman'dan Deniz Türüç'ün transferine ilişkin açıklama: Galatasaray'a yakın

"Bu konudaki isteğini ortaya koyan tek takım Galatasaray"

18 Temmuz 2019 17:08

Avusturya'nın Tirol bölgesindeki Seefeld kasabasında kamp yapan İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör, adı transferde geçen milli futbolcu Deniz Türüç'ün Galatasaray'a yakın olduğunu söyledi.

Deniz Türüç'ün iyi bir futbolcu olduğunu aktaran Karaman, "Ben bile bilmiyorum. Türkiye'de öyle bir rüzgar esiyor ki yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya, sağdan sola, solda sağa... Tsunami gibi bir şey oluyor. Futbolcularımıza talip olması normal. Deniz iyi bir futbolcu. Sadece iyi bir futbolcu da değil. Oyun içinde inisiyatif kullanan bir yapıya sahip. Deniz özellikle hücum bölgesinde takıma katkı sağladı. Yaptığım konuşmalara göre en yakın ve bu konudaki isteğini ortaya koyan tek takım Galatasaray. Diğerleri de mutlaka başkanımız Erol Bedir Bey ile görüşme halindedir" diye konuştu.

Transferin bir an önce bitmesini isteyen 59 yaşındaki teknik adam, "Bu iş bitecekse bitsin. Hangi takım olursa olsun. Bitmeyecekse artık ben de bir planlama yapıyorum. Sahada taktik çalışması yapıyorum. Deniz gidecek diye ayrı mı tutacağım? Birkaç gün içinde benim de oyuncunun da sonucu bilmesi lazım. Bu konuyu tamamen kapatmamız gerek" ifadelerini kullandı.

Deniz'in antrenmandaki istekli görüntüsünü anlatan Hikmet Karaman, "Deniz farklı bir futbolcu. Bazı oyuncular gideceği için işi ağırdan alır. Deniz, Kayserispor'un oyuncusuymuş gibi çalışıyor. Disiplinli ve istekli" şeklinde görüş belirtti. 

"Deniz ve Mensah olmaz"

Hikmet Karaman, Deniz Türüç ile Bernard Mensah'ın aynı anda takımdan ayrılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Deniz'in ardından Mensah'ın gitmesine tek şartla onay vereceğini vurgulayan Karaman, "Deniz ve Mensah olmaz. Mümkün değil. Biri gidebilir ama ikisinin gitmesi mümkün değil. Mensah'ı öyle şartlarda vereceksin ki yerine bir Mensah koyacaksın. Tabii ki verilir ama öyle bir ekonomik imkan hiçbir takımda yok. Mensah da gelişimini sürdürüyor. Omzu çatlamasaydı transferin en çok konuşulan ismi olurdu" değerlendirmesinde bulundu.