Yaşam

"Hiç arkadaşım yoktu, ondan aldım" demişti; Avanak Avni heykelini çalan sanık tahliye edildi

Sanık "Seni bırakırsam bulunabilecek misin?" sorusuna "Gelirim efendim" dedi

28 Şubat 2019 17:53

Ünlü karikatürist Oğuz Aral'ın yarattığı karakterlerden Avanak Avni'nin İstanbul Kadıköy'deki heykelini çaldığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık tahliye edildi.

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Gökmen Turunç ve avukatı katıldı.

Duruşmada söz alan Gökmen Turunç, "Kıyafetlerim eski olduğu için makamınızdan ve büyüklerimden özür diliyorum" dedi. Bunun üzerine hakim, "Özür dilemene gerek yok" dedi.

Hakim Ekrem Halıcı'nın sanığa sorduğu "Seni bırakırsam bulunabilecek misin?" sorusuna Turunç "Gelirim efendim" yanıtını verdi. Mahkeme, sanığın tahliyesine karar verdi.

Avanak Avni heykeli 13 Aralık 2018 tarihinde çalınmıştı. Polis heykeli, Gökmen Turunç'un Kuştepe'de oturduğu apartmanın girişinde bulmuştu.

Turunç hakkında, "Kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık" suçundan 4 yıl 6 aydan 10 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Turunç, heykelin kendisine gülümsediğini, sempatik bulduğu için heykeli götürdüğünü söylemiş ve "Koşarak gidip sarıldım. Heykel sarsıldı. İçimden bir ses ‘Al bunu evine götür’ dedi. Ben de alıp hiçbir şeye sarmadan metrobüsle onu evime götürdüm. Benim hiç arkadaşım yoktu. Onun için aldım." demişti. Turunç'un bu sözleri sosyal medyada viral olmuştu.