Çevre

'Her Yer Kazdağları' suç duyurusunda bulundu: "İşletme ruhsatı yenilenmedi, inşaat ve ağaç kesimi devam ediyor"

30 Ekim 2019 13:45

'Her Yer Kazdağları', Kirazlı Altın Madeni proje alanında işletme ruhsatının yenilenmemiş olmasına rağmen ağaç kesimi ve inşaatın devam ettiğini, bu sebeple suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

Bir basın açıklaması yayımlayarak suç duyurusunda bulunulduğunu duyuran 'Her Yer Kazdağları", Kazdağları İstanbul Dayanışması'nın da suç duyurusuna katıldığını belirtti.

Basın açıklamasının tamamı şöyle: "Bugün burada sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunan vatandaşlar olarak, 13 Ekim'de işletme ruhsat süresi dolan ve yenilenmeyen Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Sahası'nda belgelediğimiz ağaç kesimlerinin suç duyurusu icin Çanakkale Adliyesi'deyiz. Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik'in Kirazlı Altın ve Gümüş Madenciliği Projesi'nin 82225 numaralı işletme  ruhsatının süresi 13 Ekim 2019 tahininde son bulmuş ve yenilenmemiştir. Buna rağmen 24 Ekim 2019 tarihinde maden sahasında ağaç kesimlerine devam ettikleri görülmüştür.
Anayasanın 56. Maddesi'ne dayanarak, sağlıklı bir çevrede yaşam hakkımızı savunuyor ve Kazdağları'mızda yapılan tüm katliamların takipçisi olacağımızı tekrar dile getiriyoruz. Yetkililerden Alamos Gold'un ve Doğu Biga Madencilik'in hukuksuz olarak gerçekleştirdiği ağaç kesimlerine son verilmesini ve haklarında yasal işlem başlatılmasını talep ediyoruz."