Dünya

Her gün işe gidip gelenler için en kötü beş şehrin üçü Türkiye'de

Listenin tepesinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam yer aldı

12 Ağustos 2019 11:55

T24 Dış haberler

Moneybarn'ın "Her gün işe gidip gelenler için en iyi ve en kötü şehirler" araştırmasının sonucuna göre İstanbul, Ankara ve İzmir bu kategoride sıralamanın en altlarında yer alıyor. 

Moneybarn'ın ülke ve şehirlere ait verileri kullanarak belirlediği sıralamada kentler "yolda harcanan süre", "yakıt fiyatları" ve "aylık toplu taşıma abonmanlığı ücreti" kategorilerinde değerlendirildi. 

Sıralamanın en altında İstanbul yer aldı. Araştırmaya göre İstanbul'da bir kişi işe gidip gelirken trafikte ortalama 52 dakika harcıyor. Moneybarn'ın kullandığı verilere göre İstanbul değerlendirilen kentler içerisinde en kirli havaya sahip 11'inci şehir. İstanbul, üç kategoride on üzerinden ortalama 2.46 puan alarak 114'üncü ve son sıraya yerleştirildi. İstanbul'un hemen bir sıra önünde, 113'üncü sırada 2.95 puan ile başkent Ankara bulunuyor. Listedeki bir başka Türk şehri ise 3.04 puan ile 111. sırada bulunan İzmir. 

Araştırmada "her gün işe gidip gelenler için en iyi şehrin" ise Amsterdam olduğu ifade edildi. Hollanda'nın başkentinin başarısına ucuz ve başarılı toplu taşıma ile düşük seviyelerdeki hava kirliliğinin katkı sağladığı bildirildi.