Gündem

HDP önündeki eylem 35. günde devam ediyor: "Çocuğumu almadan gitmeyeceğim"

07 Ekim 2019 12:35

Diyarbakır'da, çocuklarının PKK tarafından kaçırılarak dağa götürüldüğünü iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl Binası önündeki eylemi 35'inci gününde sürüyor.

İstanbul'da çalıştığı sırada, 5 yıl önce, askere gitmek üzereykenPKK tarafından kaçırılıp, Suriye'ye götürüldüğünü iddia ettiği oğlu Ömer (24) için oturma eylemi yapan Salih Gökçe, "Benim bir oğlum asker, bir oğlum dağda; kandırıp, götürdüler. HDP'den açıklama bekliyorum" dedi.

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. Eylem, 35'inci günde de 53 aile tarafından sürdürüldü.

"Çocuğumu almadan gitmeyeceğim"

Eylem yapan ailelerden Salih Gökçe, oğlunu bulmak için Suriye'ye gittiğini, teröristlerin kendisinden 15 bin lira aldığını anlattı. Gökçe, "Ben Ağrı'dan geldim; oğlumu İstanbul'dan alıp, Suriye'ye götürdüler. Kobani'ye gitmişler. Kobani'de PYD'li teröristler, önünü kesip, bırakmıyor. Onunla birlikte 30 genç daha var. Ben 2 kez Suriye'ye gidip, geldim. Orada 15 bin TL verdim, param da gitti, elimden aldılar. Meğerse kampın etrafından beni döndürüyorlarmış. Ben oradayken bomba patladı sonra içeri girmeme izin vermediler. HDP evlatlarımızı versin. Benim bir oğlum asker İstanbul'da, bir oğlum da dağa; kandırıp, götürdüler. Kapımızı kilitleyip, gelmişiz. Yine de gitmeyeceğim, bekleyeceğim; çocuğumu almadan gitmeyeceğim" diye konuştu.