Gündem

HDP'nin yürüyüş çağrısı üzerine Kırklareli'nde toplantı ve gösteri yürüyüşlerine geçici yasak

13 Haziran 2020 22:48

Kırklareli'nde HDP'nin bazı illerde toplanma çağrıları üzerine, bu durumun yeni tip Koronavirüs'le mücadelede (Covid-19) zafiyet oluşturabileceği gerekçesiyle il genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşlerini 14-20 Haziran'da yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Covid-19 salgınının yayılmaması, kamu esenliğinin sağlanması ve genel sağlığın korunması amacıyla bazı faaliyetlerin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Toplantı ve gösteri yürüyüşü, açık yer toplantısı, protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı, bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma, taşıma, konferans, panel ve seminer gibi her türlü eylem ve etkinlik yapılamayacak. Yasak, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17 ve 19. maddeleri hükmü gereğince 14-20 Haziran'da  7 gün boyunca uygulanacaktır."

Ne olmuştu?

HDP, Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesi ardından HDP Merkez Yürütme Kurulu, AKP ve MHP koalisyonunun seçmen iradesine darbe vurduğuna işaret ederek, Ankara'ya yürüyüş başlatılması kararı çıkmıştı.