Gündem

HDP'li milletvekillerinden havan mermisi düşen Katran Köyü'ne ziyaret

"Bir an önce bu savaşın son bulmasını ve başka kimselerin ölmesini istemiyoruz"

17 Ekim 2019 15:22

CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanları 4 kişinin yaralanmasına neden olan havan mermisinin düştüğü Cizre'deki Katran Köyü'nü ziyaret etti. HDP Milletvekili Nuran İmir, "Köylülerin anlatımlarına göre havan topları sınır hattına yakın olan karakoldan atılmış" dedi. 

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı sınır hattındaki Katran Köyü'ne (Bazift) dün düşen havan mermilerinden kaynaklı 1'i ağır 4 kişinin tedavileri sürüyor. Yaralananlardan Vesile Can, Berna Acıt ve Ömer Ekin'in sağlık durumlarının iyi olduğu, ağır yaralanan Mühyettin Can'ın ise Batman'daki özel bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi. 
 
Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Cizre Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ'ın da bulunduğu bir heyet, patlamanın yaşandığı köyde incelemelerde bulundu. İlk olarak patlamada yaralandıktan sonra taburcu edilen Ömer Ekin'i ziyaret eden heyet, ardından vatandaşlarla bir araya geldi. 
 
İncelemelerin ardından konuşan HDP’li İmir, köydeki yurttaşlardan yaralılar hastaneye kaldırıldıktan sonra 25 havan mermisinin düştüğü bilgisini aldıklarını aktararak, "Köylüler güvenlikten kaynaklı şuan köylerini boşaltmış durumda. Köylülerin anlatımlarına göre havan toplarının sınır hattına yakın olan karakoldan atılmış. Şuan güvenlikten kaynaklı köyün diğer tarafına gidemiyoruz. Bir an önce bu savaşın son bulmasını ve başka kimselerin ölmesini istemiyoruz. Aynı zamanda sınır hattına yakın bazı köylerde şu an tehlike altında” diye konuştu.