Gündem

HDP'li Gergerlioğlu duyurdu: Adli Tıp Kurumu, 84 yaşındaki hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan'a cezaevinde kalabilir raporu verdi

26 Haziran 2022 16:24

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adli Tıp Kurumu'nun 26 yıldır cezaevinde tutulan 84 yaşındaki ağır hasta mahpus Mehmet Emin Özkan'a cezaevinde kalabilir raporu vermesine tepki gösterdi. 

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan Mehmet Emin Özkan, tutuklu bulunduğu günden bu yana 5 kez kalp krizi geçirdi, 4 defa da anjiyo oldu.

Özkan’ın kalp, tansiyon, guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunuyor ve kişisel hiçbir ihtiyacını tek başına gideremiyor.

"Yazıklar olsun Adli Tıp Kurumu"

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nce 31.03.2022 tarihinde cezaevinde kalamaz raporu verilen 84 yaşındaki Mehmet Emin Özkan'ın 7.defa Adli Tıp Kurumu'na götürülerek, cezaevinde kalabilir raporu verilmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Gergerlioğlu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Günün üzücü haberi!

Yazıklar olsun Adli Tıp Kurumu

Diyarbakır Gazi Y. Araşt. Hastanesi'nce 31.03.2022 tarihinde cezaevinde kalamaz raporu verildi. Bu rapor üzerine Mehmet Emin Özkan 7.defa Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Adli Tıp Kurumu Özkan'a cezaevinde kalabilir raporu verdi."