Politika

HDP'den CHP'ye 'soykırım' yanıtı: Haddinizi bilin

29 Nisan 2021 07:12

HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "soykırım" eleştirilerine yanıt verirken, "Haddinizi bilin" dedi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin “Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin” başlıklı açıklamaları nedeniyle  HDP'yi "emperyalistlerin gölgesinde ezik siyaset yapmakla" eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a, yanıt verdi. Günay, Öztrak’a, “Anti emperyalist olmayı sizden öğrenecek değiliz” diyerek tepki gösterdi.

Günay, şu ifadeleri kullandı:

“Sadece insanın değil, siyasetin de bir dengesi vardır. Konforlu alanlardan akıl dağıtmanın, ilkesel erozyonun, iktidara koşar adım yanaşmanın da bir sınırı ve dengesi vardır. Anti-emperyalist olmayı sizden öğrenecek değiliz. Haddinizi bilin.”

TIKLAYIN - HDP: Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!

Öztrak, HDP'ye yönelttiği eleştirisinde “Bir sözümüz de, emperyalist tezlere sarılıp bu ülke topraklarında siyaset yaptıklarını zannedenlere. Rahmetli Hrant Dink’in şu sözleri herkesin kulağına küpe olmalıdır: ‘Bu sorun emperyalistlerin elinden alınmalı, Türkiye ve Ermenistan bu sorunu konuşarak, kardeşçe çözmelidir.’ Unutulmasın, emperyalistlerin gölgesinde yapılan ezik siyaset anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemez. Milletimizin iradesi böyle bir siyaseti her zaman sandıkta buruşturup çöpe atar. Bu toprakların siyasetçilerinin emperyalist tezlerin peşine takılması hiçbir şekilde kabul edilemez” demişti.

TIKLAYIN - Öztrak’tan HDP’ye 1915 eleştirisi: Emperyalistlerin gölgesinde yapılan ezik siyaset

TIKLAYIN - Erdoğan, Biden'a iki gün sonra yanıt verdi: Yayınladığı mesajla coğrafyamızda yaşanmış olaylarla ilgili mesnetsiz ve haksız ifadeler kullandı

TIKLAYIN | ABD Başkanı Biden, 1915 olayları için 'soykırım' ve 'büyük felaket' ifadesini kullandı